Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L’Ajuntament implantarà el sistema VINCI per simplificar els procediments administratius

L’Ajuntament implantarà el sistema VINCI per simplificar els procediments administratius

L’Ajuntament implantarà el sistema VINCI per simplificar els procediments administratius

La Junta de Govern aprova aquesta segona fase del pla de modernització administrativa, valorat en 821.898 euros
16/03/2010

 

La tinenta d’alcalde i portaveu, Begoña Floria, ha informat que la Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns el projecte de disseny i desenvolupament de serveis d’administració electrònica i pla de modernització  Volem Innovar per als Ciutadans (VINCI), amb un pressupost de 821.898 euros.
 
Aquest projecte compta amb dos ajuts (exercicis 2008 i 2009) del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, dins el subprograma Avança Serveis Públics Digitals que aporta un 61,59% del pressupost global; del Ministeri d’Administracions Públiques que assumeix un 18,4%. El restant 20% va a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona.

El projecte VINCI forma part de la segona fase de la modernització administrativa municipal que es proposa posar el major nombre de serveis electrònics a disposició de la ciutadania. És a dir, amb la implantació d’aquest nou sistema es disposarà també de la gestió integral electrònica i, com a conseqüència, s’estendrà l’ús del gestor electrònic d’expedients a un major nombre de procediments municipals. Els objectius d’aquest projecte són:
  • Que el màxim possible de procediments quedin implementats en el gestor d’expedients electrònics de l’Ajuntament
  • Fer una anàlisi qualitativa dels procediments implantats per simplificar-los, eliminant els tràmits redundants o innecessaris i identificar sinèrgies entre els procediments definits
  • Integrar els procediments implantats amb la resta d’aplicacions de l’Ajuntament
  • Identificar tots els serveis i tràmits amb els procediments implantats que necessitin interactuar, tant als que corresponguin al propi Ajuntament com aquells als quals puguin accedir a través dels serveis que existeixin d’interoperitivitat a l’Ajuntament.
 
Aquesta segona fase també inclou l’elaboració d’un catàleg de serveis i un mapa de processos que servirà tant per la presentació de serveis a la web com per al procés de simplificació de procediments de la modernització. També inclou la instal·lació d’un sistema Enterprise Bus Service destinat a la interacció de tots els aplicatius i plataformes existents.
 
 
Tarragona 16 de març 2010
 
Segells de reconeixement d'administració oberta