Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L’Any Xacobeu apropa el Camí de Sant Jaume a Tarragona

L’Any Xacobeu apropa el Camí de Sant Jaume a Tarragona

L’Any Xacobeu apropa el Camí de Sant Jaume a Tarragona

La Conselleria de Relacions Ciutadanes, juntament amb l’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume del Camp de Tarragona, ha programat una sèrie d’activitats al llarg de tot el 2010
26/02/2010

La Conselleria de Relacions Ciutadanes, amb la col·laboració de l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume del Camp de Tarragona, ha programat una sèrie d'activitats al llarg de tot el 2010 per celebrar l'Any Xacobeu. El conseller de l'àrea, Manel Lopez Pasca ha explicat que “els actes serviran per promocionar la ciutat i recuperar aspectes històrics que potser no són massa coneguts pels tarragonins i tarragonines”.

La primera activitat es va realitzar ahir a la tarda amb la presentació del llibre De Tarragona a Santiago i Finisterre d'Enrique Gómez León, es tracta de la primera publicació sobre aquesta ruta cultural i turística i explica l'experiència personal de l'autor durant la seva peregrinació en solitari i amb un fred hivern.  El proper acte serà el dia 4 de març amb una xerrada sobre l'Any Sant i el Camí de Sant Jaume de Jenaro Cebrián, Canonge de la Catedral de Santiago i Director de la Oficina de Peregrinaciones. Aquesta serà la primera d'un seguit de conferències que es realitzaran al llarg de tot l'any i que tractaran diferents aspectes del Camí.

Tarragona forma part del tram del Camí de Sant Jaume que enllaça Catalunya amb Galícia. L'any passat, amb motiu de l'Any Jubilar de Sant Fructuós,  el camí des de Tarragona fins a Lleida es va senyalitzar. El conseller ha explicat que “des de l'Ajuntament volem que Tarragona sigui una etapa més del Camí de Sant Jaume”. Per això, juntament amb el Patronat Municipal d'Esports, la Conselleria esta organitzant una caminada popular que sortirà de la catedral de Tarragona i recorrerà part d'aquest camí per donar-lo a conèixer a la ciutadania.

Una de les principals activitats per celebrar l'Any Xacobeu ha estat l'organització del viatge que, del 8 al 14 de març, anirà fins a Santiago de Compostela, la Corunya i Lugo passant per Burgos i León, on es visitaran monuments emblemàtics del Camí de Sant Jaume com la Catedral de Santiago, el Castell dels Templaris de Ponferrada i la Torre de Hércules a A Coruña. El viatge es fa amb autobús i seran prop de 100 les persones que tindran l'oportunitat de recórrer i conèixer aquest itinerari cultural.

 

Tarragona, 26 febrer 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta