Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L’Associació Aurora i l’Ajuntament de Tarragona promocionen els valors naturals del curs baix del riu Francolí

L’Associació Aurora i l’Ajuntament de Tarragona promocionen els valors naturals del curs baix del riu Francolí

L’Associació Aurora i l’Ajuntament de Tarragona promocionen els valors naturals del curs baix del riu Francolí

En el marc del projecte de restauració de l’entorn fluvial del Francolí s’han instal·lat dos plafons informatius sobre els treballs que s’han realitzat de recuperació del bosc de ribera i dels valors naturals al curs baix del riu Francolí
09/08/2010

 

En el marc del projecte de restauració de l’entorn fluvial del Francolí, que porta a terme l’Associació Aurora amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’han  instal·lat dos plafons informatius sobre els treballs que s’han realitzat en aquest punt del riu de recuperació del bosc de ribera i alguns dels valors naturals que es poden observar al curs baix del riu Francolí. Amb l’objectiu d’arribar al màxim de persones, els textos s’han editat en català, castellà, anglès i en braille. Concretament, els plafons s’han col·locat a tocar del camí que transita pel marge esquerra del riu, davant del Parc del Francolí. A més dels dos plafons, també s’han editat 5.000 punts de llibre.
 
Pel que fa  a les tasques, ara mateix s’estan duent a terme la fase de manteniment que comprèn el període 2010-2011 i que consisteixen en el control del rebrot de la canya que s’ha tallat anteriorment, el reg de les més de 3.000 espècies vegetals plantades en aquest entorn i la reposició de les possibles baixes.
 
La brigada forestal del centre especial de treball Aurora que ha desenvolupat aquests treballs de recuperació del bosc de ribera està formada, íntegrament, per persones afectades per malaltia mental. Les característiques d’aquests tipus de treballs comporten uns beneficis terapèutics que es tradueixen en una millora substancial de la simptomatologia pròpia d’aquestes malalties. Aquestes persones reben, a més, un servei d’atenció i suport per part d’un equip de professionals, que realitzen un seguiment assistencial amb la finalitat d’aconseguir una adequada adaptació laboral i social.
 
Aquest és el segon projecte d’aquestes característiques que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Aurora als rius del municipi. L’any 2008 ja van realitzar unes actuacions similars al riu Gaià. A finals d’aquest any, s’iniciarà un nou projecte conjunt a l’entorn de l’Assut del Francolí, finançat també en part per l’Agència Catalana de l’Aigua i amb l’objectiu de millorar l’entorn fluvial i el bosc de ribera d’aquest tram del riu Francolí.
Segells de reconeixement d'administració oberta