Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Fundació Forvm presenta l'exposició fotogràfica "So Long" de Bernard Plossu

La Fundació Forvm presenta l'exposició fotogràfica "So Long" de Bernard Plossu

La Fundació Forvm presenta l'exposició fotogràfica "So Long" de Bernard Plossu

05/02/2010

 

Aquest divendres 5 de febrer s’inaugura l’exposició fotogràfica “So long – Viure l’Oest Americà 1970-1985” de Bernard Plossu a la Fundació Forvm de Tarragona, ubicada a la Casa Canals; que es podrà veure fins el proper 2 de maig.
 
Aquesta mostra, que és un conjunt de fotografies realitzades a l’oest americà durant els anys  70/80, la majoria de les quals restaven inèdites; es va poder veure per primera vegada l’any 2007 a El Frac Haute-Normandie, en el marc del cicle We had a dream i també va ser exposada a Bâtiment Trafic, a Sotteville-lès-Rouen del 20 de gener al 4 de març de 2007.
 
Adjuntem el text introductori de la mostra, escrit pel fotògraf :
 
 
SO LONG
Arizona, el país de Cochise, el cap dels Apaches Chiricahuas, Nou Mèxic, Colorado, Utah, Nevada, Califòrnia, Western Texas et Western Oklahoma, és aquest immens desert que va fins al mar, fins a l’oceà Pacífic, càlid al Sud a les palmeres i prop de Mèxic (Los Angeles), i bromós i oriental, escocès tan mateix, al Nord, la supèrbia regió del Big Sur (San Francisco)...
 
És aquí que vaig arribar par un atzar extraordinari, als 21 anys, a casa del meu amic Bill Coleman. Veníem de Mèxic on ens havíem trobat. I hi tornava sempre, en quan m’era possible, en aquest Oest gegantesc, seguint les carreteres i les pistes poc a poc al llarg dels anys, per tots els llocs, fins que m’hi vaig instal·lar definitivament  al inici del hivern de 1977, prop de Taos, a dos mil dos-cents metres d’altura, al país de la sàlvia, sobre les planes altes, on va néixer Shane el 14 juliol de 1978.
 
A partir de llavors, va ser també a peu que vaig descobrir els racons més salvatges d’aquest  “jardí de pols”, amb els meus amics Dan i Doug. Aquestes fotografies són el itinerari d’aquests anys, on he gaudit molt,  d’aquestes carreteres sense fi, al ritme de les estacions...
 
Són també un testimoni sobre una manera de viure de la gent de l’Oest, de la seva cultura, ja siguin Indis, Chicanos o Anglos, a la ciutat o als racons més perduts, fins al 1985, data en que vaig tornar definitivament a Europa.
 
Bernard Plossu. Juliol 2006”
 
 
L’exposició es pot veure ara a Tarragona, gràcies a la voluntat del propi autor i del FRAC Haute-Normandie i ha estat possible gràcies a la col·laboració de Cultures France.
 
Fundació Forvm, Carrer d’en Granada, 11, 43003 Tarragona. Tel: 977 223118 / fundacioforvm@sct.ictnet.es
 
 
 
 
 
Tarragona, 5 de febrer de 2010
Segells de reconeixement d'administració oberta