Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Guàrdia Urbana de Tarragona intensifica el control del correcte ús del cinturó de seguretat

La Guàrdia Urbana de Tarragona intensifica el control del correcte ús del cinturó de seguretat

La Guàrdia Urbana de Tarragona intensifica el control del correcte ús del cinturó de seguretat

Els agents han detectat 159 infraccions durant dues setmanes de control i vigilància
28/05/2010

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha realitzat en les darreres dues setmanes una campanya de control i vigilància del correcte ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil als vehicles. Durant aquestes dues setmanes, totes les divisions de la policia local han reforçat la tasca de la divisió de trànsit amb l’objectiu d’incidir especialment en la prevenció i la seguretat de les persones.
 
En aquests 15 dies s’han detectat 159 infraccions, 6 d’elles corresponen a denúncies per no portar el sistema de retenció infantil degudament subjecte, 3 denúncies han estat a persones acompanyants que no portaven el cinturó de seguretat cordat i les 150 restants corresponen a denúncies als conductors. Aquesta campanya intensiva es realitza mensualment i, d’aquesta manera, es complementa la tasca diària que realitza la unitat de trànsit. Aquest tipus d’actuacions intensives i periòdiques tenen com a objectiu incidir en la prevenció d’aquelles conductes no segures que poden agreujar el resultat dels accidents de circulació.  La campanya s’ha coordinat amb el Servei Català de Trànsit i s’ha realitzat de manera simultània a tota Catalunya a través dels Mossos d’Esquadra i la resta de policies locals. A tot Catalunya durant aquestes dues setmanes han estat detectades 3.632 infraccions.
 
El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, ha explicat que “la seguretat vial és una de les nostres prioritats, i per això des de la Guàrdia Urbana treballem de manera intensiva en campanyes de control de velocitat, d’alcoholèmia, de transport escolar i, com és el cas d’aquesta última en el control dels mecanismes de seguretat a l’interior dels vehicles”. I ha afegit:  “L’Ajuntament s’ha adherit recentment a la Carta Europea de la Seguretat Vial, una iniciativa de la UE on més de 1.700 empreses, associacions i autoritats públiques d’Europa ens hem compromès a realitzar accions concretes per a la reducció dels accidents de trànsit”. A més de les accions de la policia local, la Conselleria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha engegat línies de treball complementàries com la millora de les vies de trànsit de vehicles i vianants fomentant l’ús de tècniques de senyalització innovadores i respectuoses amb el medi ambient.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta