Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La intervenció fotogràfica “De pas” desembarca a l’estació d’autobusos

La intervenció fotogràfica “De pas” desembarca a l’estació d’autobusos

La intervenció fotogràfica “De pas” desembarca a l’estació d’autobusos

Es tracta de la segona intervenció artística del programa “Estació Creactiva” i que s’inclou al calendari d’exposicions de la manifestació fotogràfica SCAN.
29/09/2010

Demà dijous 30 de setembre a les vuit del vespre el tinent d'alcalde Carles Castillo assistirà a la inauguració de la mostra “De pas” a l'estació d'autobusos de Tarragona a càrrec del col·lectiu Künstainer. Es tracta de la segona intervenció artística del programa “Estació Creactiva” i que s'inclou al calendari d'exposicions de la manifestació fotogràfica SCAN.

“De pas” es tracta d'un nou projecte que retrata als usuaris d'aquest equipament en els seus desplaçaments habituals. Els autors de la mostra són els fotògrafs Maria Veses Ferrer, Andrea Eidenhammer i Salva Borrego, que continuen el testimoni de l'anterior intervenció –‘Distorsión Libre’, d'Unai Reglero, que ha estat prorrogada fins el juny de 2011.

Estació Creactiva, de Künstainer, és un programa d'intervencions artístiques que es desenvolupa a l'estació d'autobusos de Tarragona. Des de l'art contemporani, reflexiona sobre el nostre entorn social i cultural més immediat i incideix sobre la importància de l'espai públic com a catalitzador de la vida urbana. És un espai de diàleg on el públic deixa de ser un simple espectador que contempla, per passar a formar part activa de l'obra.

"De Pas" és la segona intervenció que es realitza. En aquesta ocasió s'ha escollit el retrat fotogràfic per dialogar amb la gent que transita per l'estació, espai d'encreuament de camins i vides anònimes. Instal·lant un estudi fotogràfic portàtil a diverses localitzacions de l'estació, s'ha convidat a les persones a deixar-se fotografiar i a registrar verbalment el seu destí i el motiu del seu pas.

Segona etapa del projecte ‘Estació Creactiva’

L'exposició ‘De Pas’ és la segona de les quatre propostes que el projecte ‘Estació Creactiva’, que neix amb la voluntat d'establir un diàleg continu amb els usuaris de l'estació, configurant un espai de reflexió i donar veu a joves creadors.

El projecte Estació Creactiva, gestionat per l'Associació Cultural Künstainer i que compta amb la col·laboració de l'Empresa Municipal de Transports, és un programa d'intervencions artístiques que es proposa activar un espai públic concret: l'estació d'autobusos de Tarragona, reflexionant des de l'art contemporani sobre el nostre entorn social i cultural més immediat, i destacar la importància dels espais públics com a catalitzador de la vida de la ciutat. A través de quatre intervencions artístiques anuals que es programaran coincidint amb el canvi d'estacions, Estació Creactiva convida a participar de l'art i gaudir d'aquest espai públic amb propostes que situaran als usuaris de l'estació no com a simples espectadors, sinó com a protagonistes de l'acció.

Durant la primera temporada, les intervencions artístiques seran programades directament pels comissaris (Unai Reglero i Salvador Borrego), amb finalitat d'establir una línia coherent que asseguri la comprensió i el sentit del projecte. Per la segona temporada, que començarà l'estiu del 2011, s'obrirà una convocatòria pública per seleccionar els propers encarregats d'intervenir a l'estació d'autobusos. Podran optar a participar en el projecte tots els artistes del territori, mantenint un mínim de dues intervencions d'artistes o col·lectius locals. El jurat estarà format pels comissaris del projecte i per membres de la gerència de l'Empresa Municipal de Transports.

Segells de reconeixement d'administració oberta