Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Pirotècnia Penide de la Corunya obrirà la 21a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials

La Pirotècnia Penide de la Corunya obrirà la 21a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials

La Pirotècnia Penide de la Corunya obrirà la 21a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials

El certamen enguany serà del 6 al 10 de juliol amb la participació de tres empreses estatals i dues estrangeres
La Pirotècnia Penide de la Corunya obrirà la 21a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Imatge de la roda de premsa. Foto: Jaume Omella.
13/04/2010

Enguany se celebra la 21a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona del 6 al 10 de juliol, amb la participació de cinc pirotècnies estrangeres i de l’estat espanyol. Totes elles aspiren a ser les guanyadores del certamen per, com cada any, disparar els espectacles públics de focs artificials per Santa Tecla, entre d’altres premis.

De les 15 propostes presentades, el jurat finalment ha escollit les següents: la Pirotècnia Penide S.L. de Corunya, la Pirofantasia Carlos Caballer S.L. (València), Pirotècnia Vulcano S.L. (Madrid), La Feux d’Artifices Apogée (Canadà) i la Martarello S.R.L Fuochi Artificiali (Itàlia). D’aquestes cinc, només la italiana ha participat al certamen de Tarragona, l’any 1997, quan va guanyar-lo.
 
Tot i que els premis i dotacions econòmiques són els mateixos de l’any passat, i que l’Ajuntament de Granollers segueix apostant per la col·laboració amb el concurs, enguany hi ha una novetat destacable que és l’acord que s’ha establert amb l’Ajuntament de Bilbao, pel qual les pirotècnies guanyadores de cada concurs tindran garantida la participació directa a les edicions de Tarragona i Bilbao de l’any 2011. És a dir, s’efectuarà un intercanvi de guanyadors.
 

Sorteig dies de disparada de les pirotècnies

Aquests dimarts, 13 d’abril, tal com contemplen les bases de la convocatòria, s’ha fet el sorteig en directe a la roda de premsa, per tancar l’ordre d’actuacions, que ha quedat de la següent manera:
 
Dimarts 6 de juliol – Pirotècnia Penide (Corunya)
Dimecres 7 de juliol – Martarello Fuochi Artificiali (Itàlia)
Dijous 8 de juliol – Pirotècnia Vulcano (Madrid)
Divendres 9 de juliol – Feux d’Artifices Apogée (Canadà)
Dissabte 10 de juliol – Pirofantasia Carlos Caballer (València)
 
El diumenge 11 de juliol a les 12 h del migdia el jurat donarà a conèixer el veredicte simultàniament a tots els concursants, en un acte públic al pati del rei Jaume I de l’Ajuntament.

A la roda de premsa ha assistit el director general de Turisme de l'Ajuntament de Bilbao, Gonzalo Olabarria, juntament amb la tinenta d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo.

Segells de reconeixement d'administració oberta