Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana controla la presència de gossos als espais públics

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana controla la presència de gossos als espais públics

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana controla la presència de gossos als espais públics

L’objectiu d’aquesta campanya és la localització i denúncia d’aquelles persones que no recullen les deposicions dels seus animals a la via pública
05/03/2010

 

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana ha realitzat en els darrers tres mesos una campanya de control de gossos i animals de companyia als espais públics. Els agents de paisà han realitzat un total de 38 patrulles i, com a resultat, s’han detectat un total de 40 infraccions de l’ordenança municipal de convivència, 20 de les quals han estat per portar el gos sense lligar, cinc per no recollir les deposicions, nou per no comptar amb la documentació reglamentària, quatre per mantenir l’animal en males condicions higièniques i sanitàries, una per abandó de l’animal i una per alimentar animals.

Tal com explica el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, “la no recollida de les deposicions és una les queixes ciutadanes més habituals dels darrers anys. Hi havia una demanda de més vigilància als parcs, jardins, places i carrers per evitar-ne la seva degradació. Per això, des de la Guàrdia Urbana hem engegat aquesta campanya que es realitzarà tot l’any. Cada tres mesos intensificarem el control i destinarem més agents a la vigilància de les zones detectades durant dos mesos”.
 
L’objectiu d’aquesta campanya és la localització i denúncia d’aquelles persones que no recullen les deposicions dels seus gossos a la via pública. Aquestes infraccions es produeixen sobretot a primera hora del matí i al final del dia, quan els propietaris dels gossos, amb la manca de vianants, aprofiten per portar-los sense lligar, actitud que provoca que no puguin exercir un major control sobre el gos i el que fa. Per aquest motiu, un segon objectiu ha estat detectar les infraccions dels portadors de gossos que els deixen sense lligar. La Unitat de Medi Ambient en coordinació amb els serveis de Neteja Pública han establert els punts més habituals on es produeixen aquests comportaments incívics.
 

Ordenança municipal

L’Ordenança municipal de convivència i utilització d’espais públics marca, en els articles 138 i 168 sobre animals domèstics i ús de les vies públiques, que els gossos han d’anar lligats i que els seus propietaris hauran d’evitar que facin les seves deposicions a la via pública o en altres espais d’ús comú, i que en cas de la inevitable deposició, hauran de retirar-ne immediatament els excrements o brutícia produïda. L’article 122 diu que no està permès dipositar i donar de menjar als animals per raons de salubritat en els espais públics. En cas que no compleixin amb aquestes obligacions, seran sancionats.
 
Tarragona, 5 de març de 2010
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta