Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Xarxa de Telecentres estrena un nou espai a la plaça Imperial Tarraco

La Xarxa de Telecentres estrena un nou espai a la plaça Imperial Tarraco

La Xarxa de Telecentres estrena un nou espai a la plaça Imperial Tarraco

L’antic edifici de Lletres de la URV acollirà una aula de formació i les oficines de l’equip tècnic de la Xarxa de Telecentres
10/03/2010

 

Aquest dimecres s’ha presentat el nou Telecentre a la plaça Imperial Tàrraco, a l’antic edifici de Lletres de la URV, on es començaran a impartir classes el dia 23 de març i que permetrà incrementar l’oferta de cursos i l’atenció al públic.

El nou Telecentre iniciarà la formació amb els cursos d’Introducció a la informàtica i Ofimàtica I, i la previsió és que fins al mes juny hi assisteixin 81 persones. A més, es programarà la càpsula Com entrar dades a la Tarracowiki, per ajudar aquelles persones que vulguin col·laborar en omplir la wiki de la ciutat. Aquest telecentre col·laborarà en l'organització d'activitats per a joves amb la futura Oficina d'Emancipació Juvenil, que s'ubicarà en el mateix edifici.

L’equip tècnic i de gestió de la Xarxa de Telecentres es trasllada també al nou espai i, d’aquesta manera, se centralitza el servei per iniciar una atenció personalitzada en la gestió de la Tarracowiki i l’atenció a l’usuari dels cursos.

L’acondicionament del nou espai ha tingut un cost de 19.950,32 €. A més, amb la col·laboració de Caixa Girona, també s’han renovat els equips informàtics i el mobiliari de la resta de telecentres.

Impuls a la formació en noves tecnologies

Des del 2007 s’ha treballat per dotar la Xarxa de Telecentres de personal i espais adequats per impulsar la formació en noves tecnologies i l’alfabetització digital de la ciutadania. La Xarxa compta actualment amb sis aules de formació a Campclar, Bonavista, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Part Alta i el nou de la plaça Imperial Tàrraco.

Aquest curs 2009/2010 s’ha incrementat l'oferta de cursos un 36% respecte el curs passat i un 41% l’oferta de píndoles, que suposen un total de 118 cursos i 60 píndoles per on hi passaran prop de 1.500 persones.

Col·laboracions

La Xarxa de Telecentres col·labora amb l’Associació de Veïns de Sant Salvador, l’Associació de Pensionistes i 3a edat de Torreforta, amb el col·lectiu Dones en Xarxa i amb el Servei Municipal d’Ocupació per a la formació en noves tecnologies.

Els divendres als telecentres de Campclar i la Part Alta, i a partir de la setmana vinent també en el de la plaça Imperial Tàrraco, es realitzen les proves per obtenir l’ACTIC, l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Properament s’iniciarà, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Programa d'Alfabetització Digital i Inserció Laboral SOC-STSI.

Segells de reconeixement d'administració oberta