Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 La Xarxa de Telecentres s’acredita per examinar titulacions oficials de la Generalitat

La Xarxa de Telecentres s’acredita per examinar titulacions oficials de la Generalitat

La Xarxa de Telecentres s’acredita per examinar titulacions oficials de la Generalitat

Els telecentres de la Part Alta, Campclar i Centre han rebut l’homologació com a centre col·laborador de la Generalitat per a l’avaluació de la nova acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC).
18/01/2010

Els telecentres de la Part Alta, Campclar i Centre han rebut l'homologació com a centre col·laborador de la Generalitat per a l'avaluació de la nova acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC). D'aquesta manera, la ciutadania de Tarragona que vulgui avaluar-se per obtenir aquesta nova acreditació oficial podran fer-ho a les aules dels telecentres.

La Generalitat de Catalunya va presentar l'ACTIC de manera oficial el mes de desembre passat i té com a objectiu permetre a la persona que n'és titular acreditar davant qualsevol instància pública o privada la seva capacitat per actuar amb destresa en la societat de la informació. A la titulació pot accedir-hi tota la ciutadania major de 16 anys que vulgui acreditar les seves competències en l'ús de les TIC des d'un punt de vista general i no especialitzat.

El model estableix tres tipus d'acreditacions, iniciació, bàsic i avançat, i en una primera fase s'han posat en marxa els dos primers nivells. El mètode principal d'avaluació serà una prova en línia que es realitzarà de manera descentralitzada i únicament als centres col·laboradors homologats. A Tarragona es farà a les aules de la Xarxa de Telecentres, però prèviament les persones interessades s'hauran de matricular i registrar a la pàgina web de la Generalitat (www.gencat.cat/actic).

L'ACTIC ha de servir com a impuls clau per a evitar l'exclusió i minimitzar l'estratificació digital, fomentant l'alfabetització digital i l'adquisició de competències digitals, a més de millorar el desenvolupament professional per a incrementar la competitivitat. El govern autonòmic ha creat l'acreditació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació per tal de:

  • Instituir un instrument que permeti a qualsevol ciutadà/ana acreditar uns coneixements, una perspectiva global de la societat de la informació i una capacitat efectiva d'utilitzar les TIC en les seves activitats habituals.
  • Fomentar l'eficàcia en l'ús de les TIC.
  • Afavorir la integració de les empreses i entitats en la dinàmica de la societat xarxa, gràcies a la generalització d'un estàndard en el mercat de treball.
  • Obtenir un estàndard de referència a l'hora d'avaluar el grau de formació de la població.
  • Fomentar una formació de qualitat.
Segells de reconeixement d'administració oberta