Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'Ajuntament de Tarragona obté una subvenció europea per a un projecte de disseny i desenvolupament de serveis de l'administració electrònica

L'Ajuntament de Tarragona obté una subvenció europea per a un projecte de disseny i desenvolupament de serveis de l'administració electrònica

L'Ajuntament de Tarragona obté una subvenció europea per a un projecte de disseny i desenvolupament de serveis de l'administració electrònica

Ha rebut 400.000 € dels Fons Feder de la Unió Europea
15/09/2010

 

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació de la subvenció europea, de 400.000 €,  per a un projecte de disseny i desenvolupament de serveis de l’administració electrònica que ha rebut l’Ajuntament de Tarragona i que podeu llegir en el document adjunt.
 
Segons Begoña Floria, tinent d’alcalde de Comunicació, Participació i Societat de la informació: “aquesta subvenció canvia la forma de treballar, amb una dinàmica de transversalitat entre les institucions, en un projecte de territori i de país al servei de la ciutadania. Això amb més proximitat i facilitat per fer tràmits amb l’Ajuntament a qualsevol hora de qualsevol dia per Internet.”

El director de Serveis Territorials de Tarragona, del Departament de Governació, Francesc Tarragona ha felicitat a l’Ajuntament perquè d’entre els 7 projectes que hi ha participat és el que ha obtingut més puntuació. “això significa que s’ha fet la feina ben feta. En un futur les línies de subvenció d’aquesta àrea poden ser recompensades pel seu esforç”.

 

 

Objectius del projecte

  • Millorar el servei i l’atenció als ciutadans i empreses fonamentalment en:
  • Simplificació i redisseny de procediments i tràmits, per tant, reducció del temps de resposta de les sol·licituds per part de l’administració. Es treballaran una treintena de serveis relacionats principalment amb mobilitat, via pública i obertures.
  • Tramitació dels serveis de forma més eficaç, mitjançant l'ús d'eines de gestió de processos i indicadors que garanteixin el seguiment eficient dels mateixos i la seva consecució amb èxit dins dels terminis establerts.
  • Accés fàcil i unificat a través del canal telemàtic per gestionar sol·licituds amb l’ajuntament. També serà possible veure l’estat de la tramitació de les sol·licituds, per tant, més agilitat a l’hora de realitzar els tràmits amb l’Ajuntament i més transparència.
  • Aquestes gestions amb l’Ajuntament es faran a través d’un entorn segur i privat i es podran fer en qualsevol dia a qualsevol hora. Això els permetrà estalviar temps i desplaçaments.
  • L'increment de la transparència i eficàcia de la gestió municipal, mitjançant la implantació d'un instrument de gestió documental unificat i transversal a tots els aplicatius de l’Ajuntament.
  • Millorar la interoperabilitat dels sistemes d’informació municipals amb els de les altres administracions públiques.
  • Per tant, continuar amb la millora de la proximitat, transparència i innovació de l’Ajuntament
  • Com a detall la implementació d’aquests procediments es fan en SIGEM:plataforma de gestió d’expedients promoguda pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç  de software lliure.
 

Pressupost del projecte i aportacions de les subvencions

 
El pressupost total del projecte és de 693.350 €. Del qual s’ha obtingut una subvenció de 300.000 €. Concretament FEDER aporta 200.000 € (50%) + Diputació de Tarragona  aporta 100.000 € (25%). Aquest projecte també compta amb una subvenció del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç de 240.000’- € per a un subprojecte que està inclòs en aquest que és més ampli. El número de referència assignat pel Ministeri al projecte és el TSI-050100-2008-89. L’Ajuntament de Tarragona aporta una quantitat de 153.350 €.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta