Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'Ajuntament demana el canvi de denominació de TramCamp per Sistema Tramviari de Tarragona (STT)

L'Ajuntament demana el canvi de denominació de TramCamp per Sistema Tramviari de Tarragona (STT)

L'Ajuntament demana el canvi de denominació de TramCamp per Sistema Tramviari de Tarragona (STT)

Les al·legacions del consistori també inclouen la petició de la millora del traçat del tramvia perquè es prevegin més parades a la ciutat
22/10/2010

La Junta de Govern Local celebrada aquest divendres ha donat compte de les al·legacions presentades per l’Ajuntament a la ”Implantació d’un sistema tramviari al Camp de Tarragona”, que consten de tres punts. El primer d’ells és la demanda del canvi de denominació de la infraestructura, que actualment és coneguda per Tram Camp, de forma que passi a denominar-se Tramvia de Tarragona, i més concretament Sistema Tranviari de Tarragona, tenint en compte que “és el nom que identifica tot el territori i que sempre s’ha fet servir des del punt de vista institucional”. Així ho ha explicat la tinent d’alcalde i portaveu, Begoña Floria,  recordant que “els plantejaments sobre nomenclatura es fan des de la raó i la tranquil·litat, i sempre amb esperit constructiu, lluny de batalles numantines o posicionaments fonamentalistes, que només porten a la confrontació territorial”.

En segon lloc, “plantegem  la millora del traçat del tramvia perquè connecti l’àmbit comercial, sanitari i universitari de la nostra ciutat”. Actualment, un cop relligats els barris de Ponent i travessat el Francolí, el tramvia arriba fins a la  plaça Imperial Tarraco i “considerem que s’ha de preveure que pugui arribar a més zones de Tarragona, en un futur a Sescelades i l’àmbit universitari i, també, s’ha de deixar oberta la possibilitat i així s’ha de preveure, que més endavant  s’allargi fins a la Savinosa, barris de llevant i fins i tot, Altafulla”.

Una altra qüestió que es planteja és la voluntat d’avançar en la reconversió de  la T-11 en una via urbana per la seva gran activitat comercial i residencial. Per aquesta raó,  l’Ajuntament defensa que aquest eix seria el traçat que s’hauria de prioritzar, tenint en compte, a més, que connecta de forma més ràpida Tarragona i Reus.

Finalment,  Begoña Floria, ha afirmat que “considerem molt positiu la implantació del Tramvia perquè afavorirà la mobilitat en el nostre territori”.

Segells de reconeixement d'administració oberta