Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'Ajuntament modificarà l'ordenança de recaptació per facilitar els pagaments de taxes i impostos municipals

L'Ajuntament modificarà l'ordenança de recaptació per facilitar els pagaments de taxes i impostos municipals

L'Ajuntament modificarà l'ordenança de recaptació per facilitar els pagaments de taxes i impostos municipals

Les mesures es proposaran per ajudar als ciutadans en temps de crisi econòmica
25/03/2010

 

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Pau Pérez, ha manifestat que “en el Plenari de demà proposarem modificar l'ordenança de Gestió, recaptació i inspecció dels tributs i altres ingressos, per tal de donar més facilitats en el pagament de taxes i impostos municipals als ciutadans i els agents econòmics amb motiu de l'actual moment de crisi econòmica". Pau Pérez ha afirmat que "els deutes superiors a 18.000 euros podran fraccionar-se fins a 24 mesos, fins ara es fraccionaven en 18 mesos, i a més, quan el deute a fraccionar sigui inferior a 3.000 euros, si es compleixen tots els requisits, s’entendrà concedit sense necessitat que l’Ajuntament ho hagi de comunicar al contribuent. Així també simplifiquem la tramitació a molts contribuents”.
 
També es contemplen altres modificacions de l’ordenança:
  • Augmentar el límit exempt de prestació de garanties, que fins ara és de 3.000 euros, i fer que a partir d'ara sigui fins als 6.000 euros.
  • Que els contribuents que no es puguin acollir al sistema de pagament en sis terminis perquè ja hagi finalitzat el termini per sol·licitar-ho, puguin acollir-se al sistema de fraccionament.
 
El tinent d'alcalde, Pau Pérez,  ha recordat que “en aquesta línea de facilitar les contribucions als ciutadans, el govern municipal l'any passat ja va ampliar el termini per fer els pagaments de taxes i impostos municipals, que va passar de quatre a sis terminis i al qual s'hi van acollir 2.971 persones”.
 

Tarragona 25 de març 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta