Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'Ajuntament recolza els veïns de la Móra-Tamarit en la seva oposició davant la construcció de l'Edar del Catllar

L'Ajuntament recolza els veïns de la Móra-Tamarit en la seva oposició davant la construcció de l'Edar del Catllar

L'Ajuntament recolza els veïns de la Móra-Tamarit en la seva oposició davant la construcció de l'Edar del Catllar

15/02/2010

 

"L'Ajuntament de Tarragona vol fer públic el suport a l'oposició dels veïns de la Móra-Tamarit a la construcció d'una nova depuradora ubicada al terme municipal del Catllar (EDAR del Catllar), les aigües de la qual aniran a desembocar al Barranc de la Móra. Aquest és un projecte de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que es coneix des del novembre de 2008, i del qual tant els veïns de la Móra com l'Ajuntament hem expressat la seva oposició en tot moment i hem presentat al·legacions i informes al projecte, dirigits als responsables de l'ACA.
 
Les al·legacions esmentades, i fonamentades en els informes tècnics de l’enginyer de camins municipal i del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, es basen en l’impacte social i ambiental que suposarà la construcció d'aquesta nova EDAR, ja que les aigües depurades, sense tractament terciari, es pretenen abocar al barranc de La Móra, el que suposarà que circularan pel barranc fins a desembocar a la platja de la Móra.
 
A més, aquest abocament pot produir cert llacunatge, a causa de les característiques orogràfiques del terreny, que poden provocar males olors i la proliferació de mosquits -com el mosquit tigre. S'ha de tenir en compte, a més, el fet que està al costat d'un punt d'interès turístic i cultural com és la pedrera del Mèdol.
 
Per tot això, reiterem que aquest projecte suposa un impacte ambiental força negatiu i que pot provocar la justificada protesta dels veïns  i demanem a l'ACA que tingui en compte les nostres reivindicacions".

Josep Fèlix Ballesteros

Alcalde de Tarragona

Segells de reconeixement d'administració oberta