Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'alcalde Ballesteros inaugura la primera fase de remodelació i modernització de l'estació d'autobusos

L'alcalde Ballesteros inaugura la primera fase de remodelació i modernització de l'estació d'autobusos

L'alcalde Ballesteros inaugura la primera fase de remodelació i modernització de l'estació d'autobusos

L’alcalde ha remarcat que calia aquesta reforma "com a element de capitalitat i més tenint en compte que per l’estació hi passen anualment 8 milions de viatgers i les instal·lacions donen servei a tot el territori"
12/07/2010

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat avui la primera fase de remodelació  i modernització de l’Estació d’Autobusos que es va iniciar a l’agost del 2008. Amb l’arranjament dels WC públics es tanca una fase que es fa iniciar fa dos anys. L’estació -segons ha avançat el president de l’EMT, Carles Castillo- comptarà amb càmeres de vidiovigilància per reforçar la seguretat de l’estació. L’alcalde Ballesteros ha remarcat que calia aquesta reforma “com element de capitalitat i més tenint en compte que per l’estació hi passen anualment 8 milions de viatgers i les instal·lacions donen servei a tot el territori”.

En la nova etapa de l’Empresa Municipal de Transports, l’Estació d’Autobusos es va considerar com un punt estratègic tant d’empresa com de la ciutat. A l’agost del 2008, amb l’inici de la integració tarifària es va construir el Centre d’Atenció al Client; un espai multifuncional i avantguardista ubicat en el centre del vestíbul principal de l’Estació d’Autobusos. També es va aprofitar per pintar tots els vestíbuls de l’Estació.
 
El maig del 2009 es van remodelar les oficines de la primera planta que serveixen com a seu de l’EMT.
 
En posterioritat s’ha realitzat les millores de il·luminació d’andanes i reparació i posada al dia de tots els planells informatius existents.
 
Per últim s’ha realitzat la renovació de tots els WC, solucionant els problemes estructurals que patien des del dia de  la seva inauguració, fent-los higiènicament més saludables, facilitant les tasques de neteja, al mateix temps donant una imatge més moderna i digne pels més de 8.000.000 d’usuaris l’any que utilitzen l’Estació.
 
Les obres tenen un cost al voltant dels 150.000 € i per realitzar-les s’ha sol·licitat una subvenció a la Generalitat, encara pendent de resolució.
 
I dintre del plantejament de l’Estació d’Autobusos, fa pocs dies es va inaugurar una nova faceta cultural aprofitant l’espai d’andana del vestíbul inferior, per reconvertir-lo en una sala permanent d’exposicions amb un projecte que s’ha realitzat conjuntament amb KUNSTAINER. Aquest projecte anomenat “Estació Creativa”, consta de varies exposicions temàtiques lligades temporalment amb les estacions climatològiques.
 
En aquests moments coincidint amb el sostici d’estiu, l’exposició que té lloc es diu “Distorsió Lliure” de l’artista local Unai Reglero.
Segells de reconeixement d'administració oberta