Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'Àrea de Serveis a la Persona ofereix cursos de psicomotricitat per a persones majors de 70 anys

L'Àrea de Serveis a la Persona ofereix cursos de psicomotricitat per a persones majors de 70 anys

L'Àrea de Serveis a la Persona ofereix cursos de psicomotricitat per a persones majors de 70 anys

L’activitat, que s’ha programat des de la Unitat de Gent Gran Activa, ja s’està duent a terme a Torreforta i la Part Alta, però les places encara estan obertes
L'Àrea de Serveis a la Persona ofereix cursos de psicomotricitat per a persones majors de 70 anys Imatge d'una activitat de gimnàstica de l'any passat.
03/05/2010

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona desenvolupa des de fa anys un programa de gimnàstica de manteniment adreçat a  la gent gran de la ciutat. Aquesta activitat omple de contingut la diversitat de necessitats i peticions que la gent gran manifesta: estimulatives, manteniment físic, esportives, interrelacions, culturals i lúdiques, per tal d’obtenir una millor qualitat de vida.

L’envelliment no es produeix de manera uniforme per a tothom , ni és sinònim de malaltia. Això si,  comporta pèrdues en les capacitats funcionals, cognitives i estructurals. Serà doncs positiu alentir l'esmentat procés,  i revitalitzar  dins del possible l’estat físic i psíquic de les persones grans. Per aquest motiu s’ha pensat de posar en marxa un nova activitat: sessions de psicomotricitat per a gent gran.
 
La psicomotricitat  és  adequada tant per la naturalesa de les tècniques aplicables, com per les possibilitats a les que responen les persones que poden  fer aquesta activitat. Els exercicis de psicomotricitat permeten la mobilitat coordinada de les articulacions de forma progressiva amb un mínim d’esforç muscular, i amb moviments lents i  personalitzats.
 
La dinàmica de les classes serà a un ritme lent  i amb exercicis on la cadira faci de suport fonamental a la gent, tant per activitats de mobilitat, tonificació i fins i tot equilibri. Es treballarà la motricitat fina i la flexibilitat, tenint en compte  fins a on pot arribar cada persona en els exercicis proposats, evitant així  qualsevol gest o moviment perillós. Es reforçarà l’aspecte de la seguretat, fent sempre  la sessió el més alegre, dinàmica i variada possible per motivat als assistents.
 
Les diferents sessions de psicomotricitat es centraran en : tonificació, mobilitat articular, flexibilitat, coordinació, equilibri, motricitat fina, relaxació. Tindran com a principals objectius: Mantenir un control mental i corporal per guanyar independència; coordinar els moviments musculars i articulars de forma personal, suau i relaxada; conèixer el propi cos i  les possibilitats de cadascú; l’assoliment de tècniques adequades de concentració i control de la respiració; impedir l’ atrofia muscular i evitar algunes malalties associades al sedentarisme.
 
 
INSCRIPCIONS I MÉS INFORMACIÓ:
 
·         Aquesta activitat s’està duent a terme a les instal·lacions del Centre Cívic de Torreforta, i al centre Sociocultural de la Part Alta, paral·lelament, en horari de matins.
·         Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a persones de més de setanta anys empadronades a Tarragona.
·         Les inscripcions segueixen obertes i es poden realitzar, com la resta d’activitats adreçades a gent gran activa, a les oficines de l´OMAC.
Segells de reconeixement d'administració oberta