Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'EMT posa en marxa una nova línia d'autobús per facilitar la mobilitat de les persones que vénen atretes pel Corte Inglés i promocionar el petit comerç del centre

L'EMT posa en marxa una nova línia d'autobús per facilitar la mobilitat de les persones que vénen atretes pel Corte Inglés i promocionar el petit comerç del centre

L'EMT posa en marxa una nova línia d'autobús per facilitar la mobilitat de les persones que vénen atretes pel Corte Inglés i promocionar el petit comerç del centre

L’Ajuntament de Tarragona ha elaborat un pla per minimitzar els problemes circulatoris que es puguin generar a l’entorn de la Rambla Lluís Companys
05/10/2010

L’arribada del Corte Inglés provocarà un important impacte: econòmic, comercial i també de mobilitat. Per això, l’Ajuntament de Tarragona ha elaborat un pla per minimitzar els problemes circulatoris que es puguin generar. Aquest document inclou la implantació d’un nou autobús municipal comercial, noves mesures per millorar la mobilitat de l’entorn del Corte Inglés, un dispositiu de la Guàrdia Urbana i un nou estand d’informació turístic i comercial que s’instal·larà davant del centre comercial. El tinent d’alcalde de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha explicat que “des de l’Ajuntament i, en concret de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona, vam veure la necessitat de posar una nova línia d’autobús per facilitar la mobilitat de les persones de fora de Tarragona que venen atretes pel Corte Inglés. Per això la nova línea començarà el trajecte al pàrquing dissuasiu del Parc del Francolí i els portarà fins a la Rambla Nova, en concret al carrer Sant Agustí i tindrà una freqüència d’un vehicle cada mitja hora, amb un horari que s'encetarà a les 11.00h. i estarà vigent fins a les 21.00h. (de dilluns a dissabtes) amb una aturada de dues hores entre les dues i les quatre del migdia. “La nova línea d’autobús –ha afegit Carles Castillo- estarà en funcionament fins al mes de gener, en el que s'analitzarà el seu rendiment per "evitar abocar recursos públics en una cosa que no funciona si es dóna el cas".

La línia s'estendrà fins a l'alçada del carrer Sant Agustí de la Rambla Nova i tindrà una freqüència d'un vehicle cada mitja hora, amb un horari que s'encetarà a les 11 del matí i estarà vigent fins a les nou de la nit (de dilluns a dissabtes) amb una aturada de dues hores entre les dues i les quatre del migdia. Segons el gerent de l'EMT, Mario Cortés, estarà en funcionament fins al mes de gener, en el que s'analitzarà el seu rendiment per "evitar abocar recursos públics en una cosa que no funciona si es dóna el cas", en paraules de Castillo.

El preu del tiquet serà d'1 euro i només serà vàlid per aquesta línia comercial, que no té com objectiu donar servei al Corte Inglés directament perquè a la seva zona d'influència hi conflueixen ja sis línies de l'EMT amb tres parades. El recorregut del nou autobús serà: Parc Fluvial, carrer Pon i Gol, Francesc Macià, Plaça Generalitat, Lluís Companys, Plaça Imperial, Rambla Nova 106, Nova 90, Nova 68 i Teatres.

La creació d'aquesta nova línia, anomenada 'TGN de Compres', pretén recolzar el comerç ja existent a la ciutat fent possible la "redistribució dels fluxos de persones vingudes de fora" cap a la zona comercial del centre.

Aquesta nova línia d’autobús serà gratuïta entre els dies 8 i 12 per afavorir-ne el coneixement i ús entre la ciutadania) tindrà sortida al final del carrer Pon i Gol i estarà lligada a l’aparcament dissuasiu del Parc del Francolí (al final del carrer Pon i Gol) amb 200 places que permetrà deixar el cotxe i agafar el transport públic, en un intent d'alleugerir el caos circulatori de la ciutat. Les persones que aparquin en aquesta zona disposaran de dos preus: 1,5 euros per estacionar el vehicle i 2,5 euros per poder a més adquirir dos tiquets per al autobús comercial. La iniciativa es complementarà amb l'acord arribat amb les entitats comercials de la ciutat per a que els botiguers puguin repartir tiquets gratuïts d'aquesta línia entre els seus clients.

A més a més, la Guàrdia Urbana posarà en marxa un dispositiu format per cinc dotacions fins al 12 d’octubre, quan es valorarà si cal mantenir-lo. A més a més, quan quedi només una planta d’aparcament lliure del Corte Inglés avisaran a la Guàrdia Urbana per activar el dispositiu de senyalització provisional per desviar els cotxes als altres aparcaments de la zona, amb l’objectiu que no es col·lapsi l’entorn de la Rambla Lluís Companys.

Per altra banda, des de l’àrea de Mobilitat s’ha garantit la seguretat dels vianants a l’entorn del centre comercial, la semaforització del pas de vianants ubicat davant del carrer Covadononga, els passos de vianants de les rotondes de la plaça de la Generalitat i l’avinguda Andorra i Catalunya. I també s’ha reservat una plaça per a vehicles de seguretat i emergències a República Argentina, 8 places de taxis (3 amb durada de 24 hores i 5 amb horari compartit) i cinc places de càrrega i descàrrega amb horari compartit.

Nou estand d’informació a la Rambla Companys

Per la seva part, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat, Sergi de los Rios, ha remarcat que la implantació d’aquestes mesures “sorgeixen de l’estudi d’impacte de l’arribada del Corte Inglés. Neix una nova centralitat comercial que cal aprofitar, per això instal·larem un estand informatiu per promocionar la ciutat”. En concret, el nou punt informatiu s’instal·larà del 8 d’octubre fins al 8 de gener, a  amb possibilitats  de prorrogar-ho, si s’escau). L’horari és de dilluns a dissabte, d’11.00h. a 14.00h. h i de 17. 00h. a 20. 00h. També s’obrirà els festius 12 d’octubre, i el 6, 8, 12 i 19 de desembre. L’objectiu de l’estand és informar als clients d’El Corte Inglés, que siguin de fora de Tarragona, que al centre de Tarragona trobaran comerç, restaurants i serveis de qualitat. Per aquest motiu, trobaran informació turística de Tarragona (plànol, guia de restaurants..), dels comerços del centre (revista Tarragona Shopping) i de l’autobús, quan l’EMT ho defineixi.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta