Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 L'ermita de les Fonts de Sant Magí estrena un quadre de grans dimensions

L'ermita de les Fonts de Sant Magí estrena un quadre de grans dimensions

L'ermita de les Fonts de Sant Magí estrena un quadre de grans dimensions

La representació del miracle de l’aigua serà present a la missa que cada any es fa abans de l’inici de la Baixada de l’Aigua
12/08/2010

 

Els Portants de la Confraria de Sant Magí organitzen cada any la Baixada de l’Aigua des de les Fonts de la Brufaganya fins a Tarragona. El camí s’inicia el dia 17 d’agost al matí però el vespre abans els portants i acompanyants assisteixen a una Missa a la capella de les Fonts. Des d’aquest any, un quadre de grans dimensions que representa el miracle de l’aigua presidirà la eucaristia que celebrarà Mn. Gallart. L’original d’aquest quadre es pot veure a la capella del Sant, al Portal del Carro.
 
El president dels Portants de l’Aigua de Sant Magí, Vicenç Gabriel, ha manifestat “la satisfacció de l’entitat per aquesta nova actuació a la capella que d’alguna manera, culmina les millores dutes a terme en els darrers anys. Després de l’adequació de la capella i el seu entorn natural calia fer palesa la presència del Sant”.
 
El tinent d’alcalde de Relacions Ciutadanes, Manuel López Pasca, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Tarragona feia temps que s’estava buscant la manera de completar l’ornamentació d’una capella que amb el temps ha patit constants agressions, tant naturals com provocades per la mà de l’home. Davant la impossibilitat de localitzar una fotografia del retaule original prou bona per a ser reproduïda, es va optar per utilitzar el quadre que es troba al Portal del Carro i que representa el moment en què Sant Magí fa brollar l’aigua miraculosa davant de la guàrdia romana assedegada. Aquesta és una manera de fer més propera als tarragonins la capella situada a Sant Magí lluny”.
 
L’Ajuntament de Tarragona, EMATSA i l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació (EMMCT) han col·laborat en la col·locació d’aquest quadre, que es podrà veure per primer cop el proper dia 16 d’agost a la Missa que se celebrarà a les vuit del vespre.
Segells de reconeixement d'administració oberta