Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Les futures inversions en infraestructures milloraran les oportunitats de Tarragona

Les futures inversions en infraestructures milloraran les oportunitats de Tarragona

Les futures inversions en infraestructures milloraran les oportunitats de Tarragona

El tinent d’alcalde, Xavier Tarrès, ha subratllat “la importància del bypass que connectarà l’alta velocitat amb l’estació del centre de la ciutat”
19/01/2010

 

La Junta de Govern local ha valorat de forma positiva l’aprovació definitiva del Pla territorial del Camp de Tarragona per part del Govern de la Generalitat, tot i que s’està pendent de rebre el document definitiu per veure-ho amb tots els detalls, sí que hom pot afirmar que el Pla  vertebra tot el territori i permet que la resta de planejaments locals es connectin i comparteixin els mateixos objectius: garantir el desenvolupament urbanístic eficient i sostenible i la competitivitat del territori. El tinent d’alcalde, Xavier Tarrès, ha subratllat “la importància del bypass que connectarà l’alta velocitat amb l’estació del centre de la ciutat” i ha destacat que  “les inversions en infraestructures milloren les oportunitats de Tarragona i la faran més competitiva econòmicament”.
 
Xavier Tarrès també ha manifestat: “El Pla territorial aposta per potenciar la mobilitat de l’àrea a través d’una xarxa de transport públic eficient, sostenible i integrat. Això vol dir que es potenciarà el tren per integrar-lo a la ciutat actual i a la futura, i oferir una millor cobertura urbana amb la creació de nous eixos tramviaris i nous itineraris per a les mercaderies. També suposa per a la nostra ciutat que els trens regionals arribaran al centre de la ciutat i es traslladarà la línia de Renfe de la costa a l’interior”.
 
Aquest Pla s’afegeix a d’altres actuacions que afecten al nostre territori i que totes plegades contribueixen a la planificació i ordenació del territori. D’una banda, el Ministeri de Foment ha adjudicat recentment l’estudi informatiu per construir una nova línia d’Alta Velocitat entre Tarragona i Castelló, que té com objectiu final configurar un corredor que serveixi per a les necessitats del trànsit d'alta velocitat en ample internacional i també pels serveis de mercaderies i la resta dels serveis de viatgers, sense que es produeixi interferència. D’altra banda, el passat mes de desembre el Govern central va treure a licitació les obres de connexió del corredor del Mediterrani amb la línia d’Alta Velocitat, que servirà per enllaçar les dues línies entre si i també amb la línia convencional que va de Reus a Tarragona. Així, la ciutat disposarà  d’un enllaç directe amb les línies d’alta velocitat i del corredor del Mediterrani.
 
I finalment, la signatura d’un acord estratègic el passat dijous dels alcaldes de Tarragona i Lleida, l’Autoritat Portuària i les cambres de comerç per impulsar les obres de l’A-27. Xavier Tarrès ha afirmat que “aquest conjunt d’actuacions, llargament esperades, permetran que la nostra ciutat guanyi força econòmica, capacitat i competivitat de cara al futur”.
 
 
 
Tarragona 19 de gener 2010
 
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta