Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Medi Ambient executa 40 accions en espais verds el 2009

Medi Ambient executa 40 accions en espais verds el 2009

Medi Ambient executa 40 accions en espais verds el 2009

S’han prioritzat les zones més degradades i s’han fet actuacions integrades en la trama urbana
Medi Ambient executa 40 accions en espais verds el 2009 Fotografia de la tanca original de la Quinta de Sant Rafael, cedida pel fons de la família Puig i Valls
02/03/2010


El Servei d’Espais Verds de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts el balanç de les actuacions dutes a terme al llarg del 2009, de millora d’espais verds i de diversos arranjaments. En total s'han realitzat unes 40 actuacions, finançades pel Fons d’Inversió Estatal i l’Ajuntament.

L’objectiu principal d’aquestes accions ha estat la posada en valor d’aquests espais, apropant-los al ciutadà i prioritzar les intervencions a les zones més degradades. Alhora es pretén, des d’aquesta conselleria i a través d’aquestes actuacions, augmentar l’atractiu per al ciutadà i per al valor paisatgístic, i integrar al màxim les zones verdes en la pròpia trama urbana.
 
Per tot això, ha calgut eliminar punts negres, millorant racons i petits espais sense urbanitzar o sense atractiu per a l’usuari; així com millorar els equipaments disponibles de mobiliari urbà, fonts, àrees de gossos, etc. I tot s’ha executat a partir d’un disseny adequat per facilitar el manteniment posterior.
 
Les principals actuacions han estat 12 a la zona de Ponent, 8 a la zona centre, 7 a la zona de Llevant, 4 a la part baixa, 2 a la zona nord, i 4 a la Part Alta.
 
D’altra banda, també s’han desenvolupat actuacions de caràcter participatiu, amb la col·laboració dels infants de la ciutat i també dels grans, com el Dia de l’Arbre al Fortí de la Reina o les diferents jornades de recuperació d’espais verds, de neteja, etc. que l’Ajuntament ha convocat a través de diferents entitats i on s’hi han sumat moltes persones.
 
Actualment s’estan realitzant tres accions més, que són la tanca modernista del Parc de la Ciutat, la zona verda del Riu Siurana de Campclar i el Jardí Romà (Parc de les Granotes). Per al 2010-2011 s’han aprovat 20 projectes més. El nombre total d’actuacions enllestides, en execució i aprovades per al 2010, és de 63.
 
 
Tarragona, 2 de març de 2010

 

Segells de reconeixement d'administració oberta