Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Medi Ambient, URV i federacions de veïns arriben a 7.200 famílies amb la campanya de recollida selectiva

Medi Ambient, URV i federacions de veïns arriben a 7.200 famílies amb la campanya de recollida selectiva

Medi Ambient, URV i federacions de veïns arriben a 7.200 famílies amb la campanya de recollida selectiva

D’altra banda, s’han repartit gairebé 4.000 unitats de cubells i bosses
Medi Ambient, URV i federacions de veïns arriben a 7.200 famílies amb la campanya de recollida selectiva Imatge de la roda de premsa. Fotografia: Jaume Omella.
12/02/2010

Aquest divendres la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, juntament amb representats de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de les dues federacions de veïns (FAVT i Segle XXI) i el suport econòmic de l’AEQT i el Fons de Cohesió de la Unió Europea, han presentat el balanç de la segona campanya de recollida selectiva duta a terme des de l’Ajuntament, amb l’objectiu de complir amb els requisits del Pla de Residus de Catalunya.

Així doncs, durant el darrer trimestre del 2009 (de setembre a desembre), 7.200 famílies han atès els alumnes de la URV que feien el porta a porta i gairebé 4.000 famílies (3.880 exactament) s’han dirigit als locals de les associacions de veïns del seu barri, per rebre els materials per a poder fer correctament una recollida selectiva dels residus domèstics.
 
Aquesta darrera xifra, correspon a un 15% de la població total de la zona de treball de la campanya, en total onze associacions de veïns, i això ha superat amb escreix l’objectiu inicial, que era poder facilitar els materials a un 10% (és a dir, 2.570) d’aquesta població.
 
I això s’ha pogut realitzar amb tant d’èxit, gràcies a la coordinació dels diferents agents d’aquesta campanya, que s’han implicat enormement en el desenvolupament de la mateixa, com les associacions de veïns, que han ofert els seus locals com a punt de recollida i per rebre l’atenció personalitzada i han fet de plataforma visible entre l’Ajuntament i els ciutadans.
 
I per la seva banda, els 30 alumnes de la URV, procedents de diferents estudis, que han realitzat la tasca de formadors ambientals, a través del porta a porta, que s’han encarregat de la distribució de la informació impresa i també del repartiment dels materials per a facilitar el reciclatge.
 
 
Tarragona, 12 de febrer de 2010
Segells de reconeixement d'administració oberta