Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Neix el col·lectiu gastronòmic "Tarragona essència"

Neix el col·lectiu gastronòmic "Tarragona essència"

Neix el col·lectiu gastronòmic "Tarragona essència"

L’objectiu és apostar per una oferta i uns productes de qualitat, que marqui el projecte gastronòmic de Tarragona
Neix el col·lectiu gastronòmic "Tarragona essència" El tinent d'alcalde Sergi De Los Rios acompanyat dels cuiners de "Tarragona essència"
26/03/2010

 

Avui divendres s’ha presentat el primer col·lectiu gastronòmic de la ciutat, “Tarragona essència”, que agrupa a una vintena de professionals i establiments de Tarragona. Es tracta d’un col·lectiu que neix amb una voluntat integradora i amb l’objectiu de crear un grup estructurat. És per aquest motiu que han formalitzat la seva creació amb la signatura d’un decàleg, que pretén marcar els criteris a seguir per estructurar i incloure els establiments.
 
Un dels punts més importants del decàleg fa referència a l’avaluació i inspecció que passaran tots els establiments que vulguin formar part de Tarragona en essència. L’objectiu és apostar per una oferta i uns productes de qualitat, que marqui el projecte gastronòmic de Tarragona.
 
En aquest sentit, cal destacar l’aposta que ha fet “Tarragona essència” per als Productes Locals de Qualitat, productes de la demarcació de Tarragona i que es recullen en projecte de la Diputació de Tarragona. La ciutat vol esdevenir també el referent gastronòmic del territori i un bon exemple serà el primer acte que durà a terme el col·lectiu, el proper diumenge a les 12h,  amb un tast d’ostrons de l’Ebre i de cava.
 
A més a més, “Tarragona essència” ha definit tres tipus d’accions per a donar a conèixer el col·lectiu, els productes de qualitat i la seva gastronomia. D’una banda accions per a educar al propi tarragoní i als professionals, on es vol mostrar el valor de la cuina tant als actuals clients com als futurs. A més a més, també es duran a terme accions al carrer, com ara la de proper diumenge, amb la intenció que el ciutadà de Tarragona doni valor als restaurants de la ciutat. I per acabar, accions que identifiquin els principals productes de la cuina de Tarragona, que serviran per identificar Tarragona com a destinació gastronòmica.
 
El naixement del col·lectiu ha comptat amb el suport i la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i els productes PLQ. En la presentació d’aquest divendres, Sergi de los Rios ha volgut destacar que es tracta del primer col·lectiu gastronòmic que aglutina a tota la ciutat i ha remarcat l’aposta per als productes de qualitat. “Tarragona essència fixarà els criteris per al projecte gastronòmic de Tarragona, apostant per la qualitat i el valor a la cuina i els productes de la demarcació”. El President del Patronat de Turisme ha recordat que es tracta d’una mostra de capitalitat i de referència gastronòmica en el territori.
 
 
Tarragona, 26 de març de 2010
Segells de reconeixement d'administració oberta