Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Nova ordenança en aplicació de la directiva de serveis

Nova ordenança en aplicació de la directiva de serveis

Nova ordenança en aplicació de la directiva de serveis

Per obrir una activitats innòcua només es requerirà una comunicació prèvia a l’Ajuntament
16/07/2010

 

El Ple municipal que se celebrarà aquesta tarda tractarà de l’aprovació inicial de  l’Ordenança sobre règim de comunicació prèvia de les activitats innòcues, en aplicació de la Llei 17/2009, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i els seus exercicis.
 
La consellera d’Empreses, Formació, Ocupació i Llicències, Lola Herrera, ha manifestat que “aquesta ordenança és conseqüència de Directiva de Serveis de la Unió Europea, que pretén  facilitar l'exercici de la llibertat d'establiment per part dels prestadors de serveis i la seva aplicació suposa la simplificació administrativa i l’eliminació d’obstacles jurídics i administratius”.
 
La Directiva de Serveis incideix en les activitats que es consideren innòcues o amb poca o baixa incidència ambiental. Per aquest motiu s’ha d’aprovar aquesta ordenança,  que suposarà un canvi molt important en la tramitació. Fins ara no es podia obrir una activitat d’aquest tipus sense la llicència municipal, en canvi, quan s’apliqui la nova normativa només caldrà la comunicació prèvia a l’Ajuntament i hom podrà iniciar l’activitat.
 
A la pràctica, això significa que la persona interessada en exercir una activitat de les previstes en l’ordenança haurà de presentar una comunicació  a l’Ajuntament amb  les seves dades i  la documentació que preveu l’ordenança, i ja podrà obrir l'activitat. L’Ajuntament farà a posteriori la revisió de la documentació i les visites als locals per comprovar que les instal·lacions són correctes.
 
Les activitats innòcues més freqüents són: oficina, perruqueria, venda de roba, venda d'aliments, locutori, consultori mèdic, etc. L’any 2009, l’Ajuntament de Tarragona va concedir  663 llicencies, de les quals  235 van ser per activitats innòcues.
 
D’altra banda, la consellera Dolors Herrera ha manifestat que continuaran estan subjectes a concessió d’autorització municipal, és a dir,  a llicència:
  • Les obres de nova construcció
  • Les obres que afectin l’espai públic
  • Les obres que afectin patrimoni històric artístic
  • Usos provisionals
  • Parcel·lacions urbanístiques
  • Obres d’urbanització
  • Obres en sòl urbanitzable i no urbanitzable
 
Una vegada aprovada inicialment l’ordenança es posarà a exposició pública.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta