Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Presentat el Pla Local d'Equipaments Culturals de Tarragona

Presentat el Pla Local d'Equipaments Culturals de Tarragona

Presentat el Pla Local d'Equipaments Culturals de Tarragona

El document analitza la situació actual i fa una proposta futura dels espais destinats a arxius, biblioteques, museus, activitats escenicomusicals, activitats d’arts visuals i centres culturals polivalents, entre d'altres
15/03/2010

Un dels objectius bàsics en matèria cultural de l’actual equip de govern, en la present alegislatura, era establir un Pla d’equipaments culturals que servís de full de ruta per als propers anys i que marqués el camí per al desenvoluopament de la candidatura de Tarragona a Capital Europea de la Cultura per a 2016. El Pla, d’una banda, havia de servir per posar fi a les carències històriques de la ciutat en matèria d’infraestructures culturals. Però també, com s’ha dit, havia de proposar-se objectius ambiciosos si del que es tractava és de construir una ciutat que viu per la cultura, i que vol exercir de capital en aquesta matèria.

Des del primer moment, l’Ajuntament va decidir treballar colze a colze amb el Departament de Cultura de la Generalitat, que estava realitzant, en paral·lel, el seu Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCat). Així doncs, el PECUT i el PECCat s’han desenvolupat paral·lelament. Tot i que el PECUT és una iniciativa municipal, la Generalitat de Catalunya s’hi ha implicat des del principi, en el benentès que podia servir com a model d’altres plans locals que podrien desenvolupar-se posteriorment.

La redacció del Pla es va encomanar a l’empresa Artimetria i la coordinació s’ha exercit des de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament.
El que es presenta aquest dilluns és el document amb el qual conclouen aquestes tasques, el qual inclou un diagnòstic de la situació actual i una proposta futura, organitzada sectorialment (arxius, biblioteques, museus, espais escenicomusicals, equipaments d’arts visuals, centres culturals polivalents i altres equipaments) i valorada econòmicament.

La presentació realitzada aquest dilluns serveix per presentar aquest document i per obrir un període durant el qual el document podrà obrir-se a noves aportacions, prèviament a l’aprovació definitiva per part de l’ajuntament de Tarragona.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d'administració oberta