Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona acull el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana

Tarragona acull el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana

Tarragona acull el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana

Els dies 15 i 16 d’abril la ciutat rebrà uns vuitanta representants de diferents ciutats i entitats que es dediquen a l’àmbit de la prevenció i el tractament de les drogodependències
12/04/2010

Tarragona acull, els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues (DC&D), coordinat pel Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana, que tindrà lloc a la Facultat de Jurídiques del Campus Catalunya.
 
Aquest fòrum és un conjunt de 300 ciutats i organitzacions europees involucrades en set xarxes europees de societat civil. Té com a objectiu donar suport a la creació de respostes locals integradores al fenomen de les drogues i crear una xarxa sostenible d’intercanvi de coneixements, suposant un enriquiment en realitzar un treball als diferents territoris.
 
Durant dos dies, prop de 80 representants de diferents ciutats i ONG, dedicades a l’àmbit de la prevenció i el tractament de les drogodependències, debatran i intercanviaran experiències, organitzats en quatre grups de treball: Nit Segura, Joves, Tractament de Drogues, i Educació per a la Salut.
 

Nit Segura

La Conselleria de de Salut de l’Ajuntament de Tarragona és membre actiu, des de l’any 2006, en el grup Nit Segura i ja ha presentat, en diverses trobades europees, l’experiència participativa de Plataforma Nits Q. (Plataforma que aplega els agents i entitats involucrades en l’oci nocturn de la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir entorns més segurs, saludables i de qualitat per a tothom).
 
Aquest grup europeu permet l’intercanvi d’informació, d’experiències que els diferents països i ciutats estan portant a terme, esbrinant entre tots el que funciona i el que no. Després de l’intercanvi s’editen guies de bones pràctiques. En l’anterior edició del DC&D I (2005-2008) es va editar la guia de bones pràctiques en l’oci nocturn. En aquesta edició DC&D II (2008-2011) s’està elaborant una guia de bones pràctiques per tal d’avaluar els projectes que s’estan duent a terme en les diferents ciutats europees. Concretament a Tarragona és el Departament d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili qui està realitzant l’avaluació de la Plataforma Nits Q i de les seves accions.
 
La participació en aquesta Xarxa Europea, així com en d’altres a nivell nacional, es corresponen amb el desig de la Conselleria de cercar la màxima qualitat en el treball comunitari en salut.
Segells de reconeixement d'administració oberta