Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona acull la inauguració de la X Setmana d'Europa als municipis de Catalunya

Tarragona acull la inauguració de la X Setmana d'Europa als municipis de Catalunya

Tarragona acull la inauguració de la X Setmana d'Europa als municipis de Catalunya

L’acte tindrà lloc el dimarts 27 d’abril a les 7 de la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona
23/04/2010

 

El Consell Català del Moviment Europeu i les administracions locals celebren enguany la desena edició de la Setmana d'Europa als Municipis de Catalunya, que s'ha convertit en una cita anual al calendari d'activitats municipals al voltant del Dia d'Europa, el 9 de maig. La Setmana d'Europa és el fruit d'un treball conjunt entre el Consell Català del Moviment Europeu, els ajuntaments de Catalunya, els consells comarcals i les Diputacions, com la de Barcelona.
 
Tarragona acull per primer cop la inauguració d’aquesta Setmana Europea que en edicions anteriors sempre s’havia celebrat en municipis de la província de Barcelona. D’aquesta manera, s’acompleix amb l’objectiu de descentralitzar l'organització d'actes i activitats a tot el territori de Catalunya, i es reconeix a Tarragona com una ciutat que encarna la vitalitat europea mediterrània amb una clara vocació de participar activament en aquesta Europa de futur que entre tots i totes estem construint dia a dia.
 
Durant l’acte d’inauguració es presentarà en format de manifest la DECLARACIÓ DEL DIA D’EUROPA 2010 del Consell Català del Moviment Europeu, així com el programa d'activitats de la X Setmana d'Europa als Municipis de Catalunya.
 
Aquest esdeveniment constitueix la millor expressió de la creixent implicació municipal i del paper decisiu dels ens locals, els governs més propers als ciutadans, per contribuir a apropar la Unió Europea, fent més entenedors els procediments de decisió, les institucions i les polítiques comunitàries. A més, el nou marc jurídic institucional representat pel Tractat de Lisboa integra millor la participació dels governs més propers al ciutadà en la definició de les polítiques i programes europeus i en la seva aplicació.
 
La celebració de diversos actes emmarcats en la Setmana Europea permet acostar el procés d'integració europea als ciutadans i ciutadanes del nostre país i, d’aquesta manera, fer-los plenament conscients que formen part del procés de construcció europea i que en són co-responsables.
 
Així mateix, el tema de l'any europeu 2010,  “la lluita contra la pobresa i l'exclusió social” no pot deixar indiferent a la ciutadania, especialment en el context de crisi que estem vivint. En aquest escenari, els governs locals juguen doncs un paper fonamental.
Segells de reconeixement d'administració oberta