Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona es compromet a disminuir els accidents vials

Tarragona es compromet a disminuir els accidents vials

Tarragona es compromet a disminuir els accidents vials

L’Ajuntament signa la Carta Europea de la Seguretat Vial
10/05/2010


La Conselleria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha signat la Carta Europea de la Seguretat Vial i referma, d’aquesta manera, el seu compromís per reduir els accidents de trànsit. La Carta Europea de la Seguretat Vial és una plataforma participativa integrada per més de 1.700 empreses, associacions i autoritats públiques d’Europa que s’han compromès a realitzar accions concretes amb un objectiu comú: contribuir a la reducció dels accidents de trànsit. Una de les principals accions realitzades ha estat la creació d’una plataforma a través d’Internet que permet l’intercanvi d’experiències i compartir les bones pràctiques posades en marxa per resoldre els problemes de seguretat.

La Carta Europea de la Seguretat forma part del Pla d’Acció de Seguretat Vial engegat per la Comissió Europea el 2001 amb l’objectiu de reduir el nombre de morts a les carreteres europees. A Espanya en els darrers nou anys el nombre d’accidents s’ha reduït un 53%, quan la mitjana europea és del 35%.
 
Des de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona es treballa per a la reducció dels accidents i per aconseguir-ho s’han engegat línies de treball com la millora de les vies de trànsit de vehicles i vianants fomentant l’ús de tècniques de senyalització innovadores i respectuoses amb el medi ambient, com la renovació semafòrica amb tecnologia LED i els controls de l’afluència de trànsit. La Guàrdia Urbana també treballa diàriament en la prevenció i la seguretat al trànsit, prioritzant els controls de velocitat, d’alcoholèmia i de transport escolar. A més, el programa de protecció escolar reforça la seguretat viària a les hores d’entrada i sortida dels centres educatius de la ciutat.

Una de les principals apostes de l’Ajuntament és el programa d’Educació Vial que cada curs escolar arriba a més de 8.700 infants de primària i més de 900 d’ESO i que els ofereix les eines necessàries perquè es moguin amb seguretat per la ciutat com a vianants i com a futurs conductors.

Segells de reconeixement d'administració oberta