Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona es converteix oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2012

Tarragona es converteix oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2012

Tarragona es converteix oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2012

Agafarà el relleu de la ciutat andorrana d'Escaldes-Engordany
21/05/2010

Tarragona es convertirà aquest divendres oficialment en la Capital de la Cultura Catalana 2012. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran l’acord de nominació pel qual Tarragona és designada com a referent cultural per a tot l’àmbit lingüístic català l’any 2012. La signatura tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament, a les 12 h. Assistiran també representants de Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011.
 
Tarragona 2012 serà la novena Capital de la Cultura Catalana, segons que va decidir un jurat constituït per Anna Maria Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra, i Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló.
 
Fins ara han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana les següents ciutats:
  • 2004: Banyoles (Pla de l’Estany)
  • 2005: Esparreguera (Baix Llobregat)
  • 2006: Amposta (Montsià)
  • 2007: Lleida (Segrià)
  • 2008: Perpinyà (Rosselló, Catalunya Nord)
  • 2009: Figueres (Alt Empordà)
  • 2010: Badalona (Barcelonès)
  • 2011: Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra)
  • 2012: Tarragona (Tarragonès)
  • 2013: Ripoll (Ripollès)
 
La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. L’organització Capital de la Cultura Catalana, membre del Bureau Internacional de Capitals Culturals (www.ibocc.org), desenvolupa també periòdicament campanyes de promoció i dinamització cultural. Entre altres, ha desenvolupat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona, Badalona i Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya; entorn els personatges que més han influït en la cultura europea i sobre el patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta