Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona serà la Capital Catalana de la Cultura el 2012

Tarragona serà la Capital Catalana de la Cultura el 2012

Tarragona serà la Capital Catalana de la Cultura el 2012

La ciutat prendrà així el relleu a ciutats com Figueres, Badalona o Escaldes-Engordany
12/04/2010

L’any 2012 Tarragona serà la Capital de la Cultura Catalana, tal com ha donat a conèixer aquest dilluns el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. Les tinentes d’alcalde Rosa Rossell i Carme Crespo han manifestat la seva satisfacció davant del nomenament “ja que ens dóna l’oportunitat de demostrar que la nostra és una ciutat de cultura i que a més ens servirà com a prova de foc per a la Candidatura de l’any 2016 a nivell europeu”.


Aquesta designació s’atorga a Tarragona, després que l’Ajuntament es presentés a la convocatòria el passat 1 de març, on s’explicitava a través del formulari exigit el calendari de les activitats culturals que es desenvolupen anualment, però calendaritzades en un hipotètic 2012, tal com demanen les bases d’aquesta convocatòria.

En l’informe es detallen unes 40 activitats que inclouen l’acte inaugural i de cloenda d’aquesta celebració i, com a novetat, la Nit de Santa Llúcia. També es destaca l’activitat ininterrompuda i diversificada de gener a desembre. Des de l’Àrea de Patrimoni i Cultura les seves conselleres han volgut expressar que això evidencia que “l’oferta cultural de la nostra ciutat és el suficientment àmplia i diversa com per oferir un marc idoni per al desenvolupament de la capitalitat i que sumada a la iniciativa cívica i ciutadana que ja col·labora tradicionalment, dóna el resultat òptim perquè Tarragona se li hagi atorgat aquest nomenament”.  També han volgut destacar que a més, en dos anys “tindrem més equipaments en funcionament, com el Teatre Tarragona i part de la Tabacalera, que seran escenaris reals de la posada en marxa d’aquesta gran ciutat cultural”.

L’organització, que nomena cada any una ciutat catalana, ha escollit enguany Tarragona mitjançant un jurat constituït per Anna Maria Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra, i Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló. En els darrers anys, les ciutats Capitals Culturals Catalanes han estat Escaldes-Engordany (2011), Badalona (2010) o Figueres (2009), entre d’altres.

Tarragona, 12 d'abril de 2010

Segells de reconeixement d'administració oberta