Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Tarragona serà seu permanent de Xarxa de Ciutats Germanes Europees

Tarragona serà seu permanent de Xarxa de Ciutats Germanes Europees

Tarragona serà seu permanent de Xarxa de Ciutats Germanes Europees

La nova Xarxa tindrà la seu permanent a la ciutat de Tarragona, centrarà la seva activitat desenvolupament de programes europeus i en la consecució de nous socis per a projectes internacionals.
24/05/2010

Aprofitant la visita a la ciutat de les delegacions de les ciutats germanes, Tarragona va proposar la creació d’una Xarxa de Ciutats Germanes Europees.

La idea, que va rebre el recolzament de totes les delegacions, té dos objectius: primer, treballar conjuntament en la difusió del concepte de Ciutadania Europea; i segon, convertir-se en un model organitzatiu que permeti ser gran en importància sense deixar de ser petit en dimensió de ciutat. El primer resultat serà l’enfortiment de les relacions entre les ciutats germanes europees, en els àmbits cultural, esportiu, econòmic, universitari, educatiu, turístic o mediambiental. 
 
En la reunió mantinguda entre totes les delegacions es va acordar que cada any es durien a terme dues reunions de treball que es realitzaran a qualsevol de les ciutats germanes. S’intentarà fomentar el consens i l’esperit de cooperació per defensar els interessos dels municipis d’Europa.
 
La nova Xarxa, que agruparà en una primera fase a les ciutats que han signat el document de constitució, tindrà la seu permanent a la ciutat de Tarragona, centrarà la seva activitat desenvolupament de programes europeus i en la consecució de nous socis per a projectes internacionals. Amb aquesta decisió, Tarragona adquireix una nova dimensió dins l’entorn europeu i obre, liderant un projecte transnacional de solvència.
Segells de reconeixement d'administració oberta