Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2010 Televisió de Catalunya ofereix el Concurs de Castells íntegrament en alta definició

Televisió de Catalunya ofereix el Concurs de Castells íntegrament en alta definició

Televisió de Catalunya ofereix el Concurs de Castells íntegrament en alta definició

Emetrà un resum de dues hores a TV3 aquest mateix diumenge i enregistrarà el certamen en 3 dimensions
29/09/2010

Televisió de Catalunya oferirà aquest diumenge una àmplia cobertura del XXIII Concurs de Castells. Per primera vegada, Televisió de Catalunya retransmetrà íntegrament el certamen a través del seu canal d'alta definició. A més, el mateix diumenge a partir de les set de la tarda, TV3 oferirà un resum de dues hores amb els moments més interessants del Concurs. El Concurs també s'enregistrarà per primera vegada en 3 dimensions. Per tot plegat, el cap de programes de TV3, Jordi Serra, ha volgut destacar l'aposta pel Concurs de Castells, que tindrà “un tractament similar al de la final de la Champions”.

Aquesta cobertura es farà amb dues unitats mòbils i 15 càmeres. Una serà l’spidercam –que permet oferir punts de vista i moviments continuats que no es podrien veure de cap altra manera– i una polecam . En total, es mobilitzarà un equip humà de prop de 80 professionals.

El president de la CCCC, Miquel Botella, ha destacat que l'entitat que agrupa totes les colles es va comprometre en la seva darrera assemblea a treballar en la promoció del certamen i que, gràcies al treball d'una comissió mixta, s'ha aconseguit aquesta àmplia cobertura televisiva. Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït l'esforç realitzat per Televisió de Catalunya i ha assegurat que “aquest desplegament és una oportunitat per vestir de llarg el moll de l'ós de la nostra identitat. És una aposta des de la modernitat per la tradició”.

Sobre la gran demanada de localitats, Ballesteros ha remarcat la idoneïtat de la Tarraco Arena Plaça com a escenari del certamen a causa, entre d'altres motius, de la proximitat entre el públic i les colles que ofereix l'escenari. També ha destacat que “el Concurs ha evolucionat” i ha afegit que “molta gent estima els castells, més de la que cap a la TAP o en un camp de futbol. Tarragona continuarà apostant perquè el Concurs sigui un èxit”. En aquest sentit, Miquel Botella ha assegurat que “Tarragona és la ciutat del Concurs” i ha afegit que “l'èxit del Concurs obligarà a repensar-ne algunes coses, sempre amb l'objectiu d'adaptar-se a la modernitat”.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que aquest diumenge el Concurs se celebrarà a l'interior “d'un magnífic equipament. La Tarraco Arena Plaça seguirà sent un espai obert, però el podem cobrir i descobrir sempre que vulguem”.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta