Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Ballesteros: "La universitat és un gran actiu per a Tarragona"

Ballesteros: "La universitat és un gran actiu per a Tarragona"

Ballesteros: "La universitat és un gran actiu per a Tarragona"

20 anys després de l'aprovació de la llei que va permetre crear la Universitat Rovira i Virgili, l'alcalde destaca que "ja s'han format desenes de milers d’universitaris i és una de les universitats amb més publicacions científiques"
12/12/2011

Amb motiu dels vint anys de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la Llei de creació de la universitat de Tarragona i les seves comarques, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros ha manifestat: “El 1991 naixia una institució cabdal pel nostre territori. Això, amb tots els reptes que comportava aquest esdeveniment històric. Tarragona, des del primer moment va participar amb complicitat i il·lusió en la creació d’ una seu universitària, establint estrets vincles amb la societat civil.  L’efemèride es va celebrar a tots els nivells: social, institucional i empresarial com una aposta per la transferència de coneixements entre la universitat de Tarragona, les empreses i l’administració pública per aconseguir els prestigi i el reconeixement de la institució universitària. Avui ja ha format desenes de milers d’universitaris i és una de les universitats amb més publicacions científiques”.

Ballesteros ha afegit: “Valoro la universitat de Tarragona com un gran actiu per a la nostra ciutat i les nostres comarques. No en va és l’hereva d’aquella Universitas Tarraconensis que va endegar el cardenal Cervantes i que es remunta al segle XVI. Tarragona és més que una capital patrimoni de la Humanitat, carregada de vestigis arqueològics que constitueixen un atractiu turístic i un centre d’investigació i excavacions interessantíssim. L’Ajuntament de Tarragona promou la col·laboració amb l’IPHES (Institut Català de Paleologia Humana i Evolució Social) i el centre de Recerca Química, entre d’altres”.

Finalment l’alcalde Ballesteros vol felicitar, “en nom de l’ajuntament, a la Universitat en el seu vintè aniversari i ha agraït la prosperitat que aquesta institució acadèmica ha confegit a la nostra ciutat.”
 

Segells de reconeixement d’administració oberta