Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Consum responsable i eficiència energètica, objectius de dos tallers de l'Estiu Jove

Consum responsable i eficiència energètica, objectius de dos tallers de l'Estiu Jove

Consum responsable i eficiència energètica, objectius de dos tallers de l'Estiu Jove

El dia 19 de juliol es durà a terme el Taller de Compostatge Casolà, mentre que el dia 23 de juliol tindrà lloc el Taller de Construcció i Funcionament de la Cuina Solar
15/07/2011

L’Espai Jove La Palmera acull dos nous tallers previstos dins la programació de l’Estiu Jove. Dimarts 19 de juliol –de 18 a 21 hores- es durà terme el Taller de Compostatge Casolà, mentre que dissabte dia 23 -de 10 a 13 hores- tindrà lloc el Taller de Construcció i Funcionament de la Cuina Solar.

El Taller de Compostatge Casolà té com a objectiu donar a conèixer les claus per saber transformar els residus orgànics de la cuina, del jardí o de l’hort en compost per adobar les plantes. L’activitat reunirà el grup de voluntaris mediambientals que es fan càrrec, actualment, dels dos horts urbans situats a l’Espai Jove La Palmera i comptarà amb educadors de l’Associació Mediambiental La Sínia.
 
Un cop finalitzada l’activitat, el compostador quedarà ubicat a prop dels dos horts de l’Espai Jove La Palmera. Els voluntaris mediambientals i els joves de la Casa d’Oficis de Jardineria en realitzaran la manutenció, recolliran les restes de poda vegetal que es generi en l’entorn i ho dipositaran conjuntament amb escorces, orgànic i encenalls proporcionats pels comerços propers. Així mateix, qualsevol persona que ho sol·liciti podrà obtenir una petita part del compost per a les seves plantes.
 
Per altra banda, el Taller de Construcció i Funcionament de la Cuina Solar servirà als assistents per construir una cuina solar econòmica i fàcil de manipular. La cuina solar és un sistema de cocció de menjar basat en la captura dels rajos emesos pel sol. El fet de no necessitar cap tipus de combustible fa que actualment se’n promogui l’ús a escala mundial.
 
Ambdues activitats s’emmarquen dins el programa de l’Estiu Jove i pretenen ser un espai que potenciï l’autonomia personal dels joves de la ciutat.
 
Per a més informació podeu consultar el web Tarragona Jove.
Segells de reconeixement d’administració oberta