Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 El Corredor Mediterrani ja és una prioritat per a la Comissió Europea

El Corredor Mediterrani ja és una prioritat per a la Comissió Europea

El Corredor Mediterrani ja és una prioritat per a la Comissió Europea

Ballesteros: "L’eix ferroviari situa Tarragona al centre dels eixos més importants de la Península"
19/10/2011

El Corredor Mediterrani ja és oficialment una prioritat de la Comissió Europea. Brussel·les subvencionarà l'eix ferroviari de mercaderies que connecta la frontera francesa amb Barcelona, Tarragona, València, Cartagena i Almeria.

Des d'Almeria, el traçat continuarà per l'interior fins a Granada, per arribar després a Algesires. L'eurocomissari de Transports, Siim Kallas, descarta la travessia central dels Pirineus, però preveu connectar Saragossa i Madrid amb Algesires i els corredors mediterrani i atlàntic.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha comparegut aquest migdia amb els alcaldes de Barcelona, Xavier Trias; el de Girona, Carles Puigdemont, el de Lleida, Àngel Ros; i el de Figueres, Santi Vila, per valorar la decisió de la Comissió Europea sobre l'eix ferroviari del mediterrani. Ballesteros ha coincidit amb la resta d’alcaldes que “és un dia històric”. I ha afegit: “Aquest projecte ha generat una gran complicitat entre tots els alcaldes per lluitar junts per aconseguir aquesta infraestructura bàsica pel territori tarragoní i català. En definitiva, el Corredor situa Tarragona al centre dels eixos més importants de la Península”.

Presentació del Corredor a Tarragona

El secretari d’Estat de Transports del Ministeri de Foment, Isaías Táboas Suárez, presentarà aquest dijous a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona el Corredor del Mediterrani. L’acte se celebrarà a les 19 h i estarà presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta