Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 El Palau acull el IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

El Palau acull el IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

El Palau acull el IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

300 professionals participaran en aquesta trobada científica que presentarà les darreres novetats de l'especialitat
El Palau acull el IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor Imatge de la inauguració del congrés
04/11/2011

El Palau acull aquest divendres i dissabte el IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (SCARTD), una  trobada anual dels anestesiòlegs catalans que compta amb una participació d'uns 300 professionals. Dijous dia 3 de novembre, es va celebrar, a les instal·lacions d'El Palau, el curs pre-congrés titulat “Monitorització hemodinàmica perioperatòria del pacient de risc“.

El IX Congrés de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor és una trobada de gran interès formatiu, amb una clara aposta per la participació dels anestesiòlegs en la formació MIR i en la formació continuada en les actualitzacions científiques per als anestesiòlegs especialistes. Els ponents  són representatius de la majoria d'hospitals catalans i  han estat reconeguts científicament en els diferents  àmbits que presenten.

El lema del Congrés d'enguany és “Nous reptes, noves fronteres”, amb el qual s'ha volgut donar importància a les noves tecnologies i al seu impacte en la professió. Entre els temes que es tractaran destaquen l’ecografia aplicada al pacient politraumàtic, noves guies de reanimació cardiopulmonar i la cronificació del dolor agut postoperatori. També es comentarà una actualització de les tècniques ecogràfiques en anestèsia i analgèsia, i es debatran aspectes controvertits de seguretat en obstetrícia.  La part més pràctica de la professió es tractarà a través dels diferents tallers que s'han preparat per al congrés.
 
El tinent d’alcalde i president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, Javier Villamayor, ha manifestat que “l’estada a Tarragona dels 300 participants en aquest  Congrés  suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de 150.000 € aproximadament”.  En aquest sentit, ha afirmat que “El Palau continua treballant per ser seu de congressos i d'activitats que aportin un benefici directe a la ciutat”.
 
La inauguració del Congrés s’ha celebrat aquest divendres i ha anat a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb la presència del director dels serveis territorials de Salud, Josep Mercader;  la presidenta de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, Dolors Sintes,  i el director de la Xarxa Santa Tecla, Joan M. Adserà.
 
 
Segells de reconeixement d’administració oberta