Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Estudi de l'eriçó clar a l'EIN de la desembocadura del gaià i el seu entorn

Estudi de l'eriçó clar a l'EIN de la desembocadura del gaià i el seu entorn

Estudi de l'eriçó clar a l'EIN de la desembocadura del gaià i el seu entorn

L'Ajuntament col·labora amb l'Associació La Sínia en un projecte d'estudi i conservació d'aquest animal
Estudi de l'eriçó clar a l'EIN de la desembocadura del gaià i el seu entorn Gossos rastrejadors de l'eriçó clar. Foto: Jordi Brú.
30/06/2011

L'associació mediambiental La Sínia està duent a terme un projecte d'estudi i conservació de l'eriço clar a l'espai de la Reserva de fauna de la desembocadura del riu Gaià, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona.

En una primera fase es realitza un estudi per a conèixer la situació de l’eriçó clar, i de retruc de l’eriçó fosc, a l’EIN de la desembocadura del riu Gaià i el seu entorn. L’estudi el realitza un professional,  que mitjançant gossos rastrejadors ensinistrats per a la localització i seguiment dels exemplars d’eriçó, fa diverses sortides nocturnes (durant els mesos de juny i de setembre) i així poder  observar l’eriçó en aquesta zona. En total es faran vuit sortides nocturnes de camp, els tècnics  especialitzats amb un gos ensinistrat aniran acompanyats per dues persones de l’Associació de voluntaris del Gaià.

D’ altra banda,  es farà una campanya informativa sobre aquest animal i la necessitat de preservar la biodiversitat d’aquest espai natural de Tarragona i per extensió del conjunt de les zones humides. Per a la campanya de difusió s’editarà un fulletó explicatiu de les característiques i els beneficis que aporta l'eriçó al medi agrari i la necessitat de preservar-lo i fomentar la conservació de la biodiversitat local de flora i fauna.

Un cop es conegui la situació real d’aquest animal, es dissenyaran les estratègies necessàries per a que a mig i llarg termini es pugui garantir la seva supervivència i la consolidació d’una població d’eriçó clar a l’espai natural de la desembocadura del riu Gaià. Aquests treballs es podrien plantejar a partir de 2012.

Segells de reconeixement d’administració oberta