Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Josep Fèlix Ballesteros felicita Josep Maria Recasens, nou 'honoris causa' de la Universitat Rovira i Virgili

Josep Fèlix Ballesteros felicita Josep Maria Recasens, nou 'honoris causa' de la Universitat Rovira i Virgili

Josep Fèlix Ballesteros felicita Josep Maria Recasens, nou 'honoris causa' de la Universitat Rovira i Virgili

L'alcalde de Tarragona destaca els "forts principis" de Josep Maria Recasens, de qui se sent successor del seu llegat
16/02/2011

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, felicita l’exalcalde i historiador Josep Maria Recasens, que ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili en un acte celebrat aquest dimecres 16 de febrer. L’alcalde Ballesteros ha destacat els principis de Recasens: “És un honor que la nostra universitat reconegui una persona de tanta vàlua com Recasens”. I ha afegit: “És el meu avi polític, em sento successor del seu llegat, per això és un dia tan emocionant per a mi. Ha estat molt emotiu quan l’han envestit doctor honoris causa”.

La proposta va néixer al Departament d'Història i Història de l'Art. Nascut a Tarragona l'any 1918, Josep M. Recasens és un estudiós vocacional de la història, de formació autodidacta, especialment interessat en l'arqueologia i el patrimoni historicoartístic, a l'alçada d'un bon professor universitari.

Administratiu de professió, va ser el primer alcalde democràtic de la ciutat l'any 1979 amb el PSC fins l'any 1989, i al llarg de la seva vida ha publicat més de 117 títols entre llibres, opuscles i articles. Destaquen els dos volums de La ciutat de Tarragona, i El municipi i el govern municipal de  la ciutat de Tarragona (segles XVI i XVII). Treballador incansable, té altres títols en preparació.

Segells de reconeixement d’administració oberta