Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 L’Ajuntament aprova el pla especial per rehabilitar Ca l’Ardiaca

L’Ajuntament aprova el pla especial per rehabilitar Ca l’Ardiaca

L’Ajuntament aprova el pla especial per rehabilitar Ca l’Ardiaca

La Casa l’Ardiaca o antiga rectoria de la Catedral de Tarragona és un edifici dels més emblemàtics de la Part Alta de la ciutat i acull, en el seu interior, traces històriques des d’època romana fins a la reconstrucció del segle XIX
19/04/2011

 

La Junta de Govern Local ha donat llum verd al Pla Especial per rehabilitar Ca l’Ardiaca. Aquest és l’últim tràmit per part de l’Ajuntament de Tarragona perquè l’empresa saragossana Promociones Arbe S.L pugui transformar aquest edifici històric en un hotel de cinc estrelles.
 
La Casa l’Ardiaca o antiga rectoria de la Catedral de Tarragona, correspon a un edifici dels més emblemàtics de la Part Alta de la ciutat que acull, en el seu interior, traces històriques des d’època romana fins a la reconstrucció del segle XIX, motivada per la destrossa soferta per la marxa de l’exèrcit francès el 1812.
 
D’època romana s’ha pogut constatar fins ara, el nivell de construcció de la terrassa més alta de la gran infraestructura monumental d’Època Flàvia, corresponent al recinte de culte imperial. Però també s’han documentat grans murs romans que, a nivell d’hipòtesi, han de ser integrables en el programa de benvinguda a la pròpia plaça cultual.
 
L’actual edifici, amb moltes refraccions, correspon a un palau gòtic dels segles XIII-XIV que es troba en consonància amb la Catedral, la Casa Suelves i el Palau del Cambrer. Cal destacar que aquest edifici s’assenta sobre estructures anteriors d’època medieval, que corresponen a una ocupació més primitiva, així com a una zona artesanal on es va treballar el metall.
 

El Palau Gòtic del Pla de la Seu segueix el dictat del model de casa noble o palau català, configurat per un pati central amb pou incorporat i una escala d’honor exterior de pedra, tal com passa en exemples com el palau Despuig de Tortosa o els diferents palaus gòtics de la ciutat de Barcelona. A la Casa l’Ardiaca s’identifica un gran espai de saló, dividit en tres parts que dóna al Pla de la Seu i es troba embellit amb finestrals trilobulats.

Segells de reconeixement d’administració oberta