Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament de Tarragona inicia la tramitació del projecte de construcció del pàrquing Jaume I

L'Ajuntament de Tarragona inicia la tramitació del projecte de construcció del pàrquing Jaume I

L'Ajuntament de Tarragona inicia la tramitació del projecte de construcció del pàrquing Jaume I

El consistori concedirà ajuts extraordinaris per als menjadors escolars
25/02/2011

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest divendres la tramitació del projecte de construcció d’un pàrquing convencional al Jaume I. La Junta de Govern Local ha supervisat favorablement el projecte de construcció que portarà a transformar aquest aparcament previst inicialment per a ser robòtic en un pàrquing convencional amb capacitat per a 319 places. El pressupost del projecte és de 3.851.675,95 euros i el termini d’execució de les obres serà de 12 mesos. Paral·lelament, se segueix a l’espera d’una resolució judicial per rescatar la concessió del pàrquing, i fins que no es dicti sentència no es podran iniciar les obres. Tot i això, l’Ajuntament està fent tots els passos necessaris perquè quan s’alliberi la concessió es pugui immediatament construir el pàrquing.

El consistori va estudiar la millor fórmula financera per fer front al cost total del pàrquing Jaume I. Posteriorment, es demana un altre crèdit de quatre milions d’euros per posar en marxa el pàrquing Jaume I. Finalment, l’obra costarà 25,7 milions d’euros. L’equip de govern actual va parar les obres i l’Empresa Aparcaments Municipals va contractar a l’empresa Agora Consulting i Duart un informe per diagnosticar situació financera i constructiva del pàrquing Jaume I. Es va iniciar la resolució del contracte de la UTE del pàrquing Jaume I. En aquests moments, l’Ajuntament decideix rescatar la concessió. Posteriorment, es van buscar alternatives viables: l’equip de govern va abandonar la idea de fer un pàrquing robòtic perquè és inviable. L’única solució possible per recuperar part de la inversió és fer-lo convencional. “Sempre hem aplicat la transparència en aquest i tots els temes, sense amagar res del què ha passat. Per això, el primer que vam fer és crear una comissió d’investigació que ha redactat un informe per concretar les responsabilitats de gestió i econòmiques derivades de tot el procés de construcció de l’aparcament”, explica la portaveu municipal, Begoña Floria.

Complex Sant Jordi

Per una altra banda, Begoña Floria ha remarcat que “l’Ajuntament no acceptarà que es tornin a iniciar els tràmits del projecte del complex Sant Jordi. Qualsevol replantejament ha de contemplar els equipaments que estaven previstos. No acceptarem cap rebaixa en el projecte inicial”.

L’Ajuntament concedirà ajuts extraordinaris per als menjadors escolars

L’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa un ajut extraordinari pels menjadors escolars que anirà dirigit als alumnes de segon cicle Infantil i de Primària,  que actualment ja utilitzen aquest servei en els centres escolars de la nostra ciutat. Fonamentalment els ajuts van dirigits a les famílies que no estan dins dels barems de les beques que concedeix el Consell Comarcal i d’altres institucions. El perfil de les famílies a que van dirigits aquests ajuts municipals extraordinaris és el que el pare i la mare treballen i han de deixar forçosament els seus fills als menjadors escolars i sempre que la seva renda familiar conjunta  no superi els 34.000 euros bruts anuals,  o família monoparental que treballi i que els seus ingressos no superin els 17.000 euros.

Els ajuts previstos, que es donarien una sola vegada per curs, és a dir per l’actual 2010-11, són:
  • 100 euros pel primer fill i curs.
  • 75 euros pel segon fill i curs
  • 50 euros pel tercers i successius/curs
 
El govern municipal és conscient que les famílies amb aquest nivell de renda familiar pateixen la crisi i aquesta pot ser una fórmula per ajudar-los. L’Ajuntament destinarà 50.000 euros per a la concessió d’aquests ajuts pels menjadors escolars.
Segells de reconeixement d’administració oberta