Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Jaume Guasch, "un dels principals impulsors de les Festes"

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Jaume Guasch, "un dels principals impulsors de les Festes"

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de Jaume Guasch, "un dels principals impulsors de les Festes"

El director de l'Esbart Santa Tecla ha mort aquest dilluns als 52 anys
05/12/2011

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, lamenta la mort del director de l’Esbart de Santa Tecla. “Jaume Guasch és un dels principals impulsors de les festes de Tarragona i de les persones que més dedicació, juntament amb tota la seva família, ha tingut per fer gran Sant Magí i Santa Tecla, recuperant balls que havien desaparegut i que gràcies a ell tornem a reviure cada any”. Es tracta del Ball de Cercolets, del Ball de Turcs i Cavallets, del Ball de Bastons de l’Esbart de Santa Tecla, del Ball del Patatuf i del Ball de Valencians.

Jaume Guasch ha estat membre de la comissió assessora des dels seus inicis, potenciant i recuperant balls i tradicions. A més a més, és el creador de dues grans produccions com el Retaule de Santa Tecla que cada 20 de setembre es representa a la Catedral de Tarragona i, més de nova creació, les Contalles de Sant Magí.

Finalment, l’alcalde Ballesteros ha destacat que “aquesta passió per la festa l’ha demostrat durant tota la seva vida, però fins i tot la Santa Tecla passada, que ja estava molt malalt, no se la va voler perdre, sent capaç de viure-la des de la Rambla Nova i des de la Plaça Carles Llorach, dedicada al seu sogre, un altre gran perpetuador de les festes”.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta