Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 L'Ajuntament i el Port de Tarragona defensen unitàriament el corredor del Mediterrani a Brussel·les

L'Ajuntament i el Port de Tarragona defensen unitàriament el corredor del Mediterrani a Brussel·les

L'Ajuntament i el Port de Tarragona defensen unitàriament el corredor del Mediterrani a Brussel·les

El tinent d'alcalde, Xavier Tarrès i el cap de gabinet del Port, Jordi Sendra, assisteixen a una reunió en què també eren presents els presidents de Catalunya, València, les Illes Balears, la regió de Múrcia i un representant de la Junta d’Andalusia
22/09/2011

El tinent d’alcalde d’Espais Públics, Xavier Tarrés, i el cap de gabinet del Port de Tarragona, Jordi Sendra han assistit aquest dimecres a la FERRMED Trans-European Cluster Conference que s’ha celebrat al Centre Internacional de Premsa de Brussel·les. La trobada ha servit per fer una defensa unitària pel desenvolupament del corredor del Mediterrani i s’ha reafirmat el compromís assumit amb el Manifest elaborat en la passada reunió celebrada a Brussel·les el 12 de gener d’aquest mateix any. A la reunió hi han participat els presidents de Catalunya, València, les Illes Balears, la regió de Múrcia i un representant de la Junta d’Andalusia, a més d’alcaldes, regidors i altres representants institucionals i empresarials.

Durant l’acte s’ha constituït l’Associació del Clúster FERRMED de Ciutats i que neix amb l’objectiu d’efectuar un seguiment coordinat del desenvolupament dels plans d’inversions transeuropeus i d’enfortir els lligams socioeconòmics i culturals entre les diverses ciutats del Gran Eix FERRMED.

FERRMED és una associació europea que té com a objectiu primordial la potenciació del transport ferroviari, particularment el de mercaderies, i la millora de la competitivitat a Europa a partir de la Xarxa Ferroviària Principal Trans-Europa (EU Railway Core Network). El corredor del Mediterrani se situa com un dels eixos prioritaris per a la cohesió d'Europa i d'Espanya, que garanteix la connexió del continent amb el gran eix del comerç mundial. A més, és per on circula el major tràfic de mercaderies de la península i el que té més potencial de creixement i competitivitat d'Espanya. L’eix suposa una plataforma logística intercontinental de primer ordre, doncs la utilització dels ports pot retallar el temps del trànsit de mercaderies asiàtiques.

L’Ajuntament i el Port de Tarragona han treballat des del primer moment conjuntament per aconseguir que el corredor del Mediterrani sigui considerada una infraestructura prioritària per Europa. Cal recordar que en el darrer Plenari municipal l’alcalde va donar compte de l’adhesió de la nostra ciutat al Manifest de Castelló en defensa del Corredor del Mediterrani juntament amb els alcaldes de Girona, Barcelona, Castelló, València, Alacant, Murcia, Almería, Granada, Málaga, Cádiz i Palma de Mallorca. Des del Port de Tarragona la connexió en via d'ample europeu és una reclamació històrica que tal com assegura el seu president, Josep Andreu, és estratègica per al futur del port i per consolidar-se com un dels principals ports de la mediterrània. D’altra banda, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat la importància del corredor per la sortida de mercaderies del Port, perquè permetrà tenir l’alta velocitat a la ciutat i  accelerar el soterrament del tren al pas per Tarragona i per resoldre el coll d’ampolla Tarragona-Castelló, a més de reforçar la unió entre l’eix mediterrani i la vall de l’Ebre. 

Segells de reconeixement d’administració oberta