Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Nota de condol de l'Ajuntament de Tarragona per la mort del professor Géza Alfödy

Nota de condol de l'Ajuntament de Tarragona per la mort del professor Géza Alfödy

Nota de condol de l'Ajuntament de Tarragona per la mort del professor Géza Alfödy

Era un expert dels principals experts en l'epigrafia romana de Tarraco i el 2008 va rebre la Medalla d'Argent de la ciutat
08/11/2011

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu profund condol per la mort de l’historiador Géza Alföldy, un dels principals experts de l’arqueologia i la història antiga de la nostra ciutat així com d’arreu del continent europeu.

El seu treball a Tarragona neix fa uns 40 anys, essent un dels principals investigadors del seu passat romà. Els seus estudis han estat un revulsiu de primer ordre en el coneixement de la Tarragona romana. Al llarg de la seva fructífera carrera d’investigació, Alföldy va publicar diversos llibres i articles on parlava de la importància de la presència romana a Tarragona.

Alföldy estava considerada la persona que millor coneixia l’epigrafia romana de Tarraco. En l’actualitat, treballava en la conclusió d’un llibre dedicat a les escriptures romanes de la ciutat de Tarragona, de les quals era un gran expert.

El professor Géza Alföldy va morir ahir fulminantment d’un atac de cor mentre passejava per l’Acròpolis d’Atenes. El prestigiós historiador va néixer l’any 1935 a Hongria i des de feia dècades residia a Alemanya, on era professor emèrit de la Universitat d’Heidelberg i secretari de l’Acadèmia de Ciències. Des de l’any 1971 era soci d’honor de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense i l’Ajuntament de Tarragona li va imposar la Medalla d’Argent de la ciutat l’any 2008. També va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 2001 i era Doctor Honoris Causa per vuit universitats, entre elles la Rovira i Virgili i l’Autònoma de Barcelona.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta