Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Tarragona celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

Tarragona celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

Tarragona celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

El dimecres 15 de juny al matí el Pati de Jaume I estarà preparat per acollir les donacions
10/06/2011

Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, l’Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i de Teixits (BST) organitzen una campanya de donació de sang. Totes aquelles persones que es vulguin sumar a aquesta iniciativa ho podran fer el proper dimecres 15 de juny, de 10.30 a 13.30 h al Pati Jaume I.

L’any passat, el Banc de Sang i de Teixits (BST) va registrar un total de 291.898 donacions de sang a tot el territori català, 1.497 menys que l’any anterior. Tot i aquest descens, es va poder donar resposta a la demanda de productes sanguinis als hospitals i clíniques d’arreu de Catalunya.

Segons dades aportades pel BST, un de cada deu pacients que entra a un hospital català necessita una transfusió. Això suposa que cada 3 segons alguna persona ha de disposar de sang a Catalunya. Per aquest motiu, des del Banc de Sang i de Teixits s’insisteix en la necessitat de donar sang amb regularitati recorda queexisteixen unes condicions bàsiques per poder ser donant: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

El Banc de Sang i Teixits, com a ens vertebrador del sistema hemoteràpic a Catalunya, té per missió la gestió i l’administració de la donació, la transfusió i l’anàlisi de la sang i el plasma sanguini. També obté i processa teixits i desenvolupa altres línees com a centre especialitzat en immunobiologia selecta; en l’anàlisi, el diagnòstic i la recerca molecular; la teràpia cel·lular i la medicina regenerativa.

Tots aquells ciutadans que vulguin donar sang el proper 15 de juny poden fer la seva reserva a través de la pàgina web http://www.tincsangde.org/diamundial.

Segells de reconeixement d’administració oberta