Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Tarragona clou la seva participació al I Congrés Smart City destacant "la necessitat de vèncer inèrcies i resistències per transformar Tarragona"

Tarragona clou la seva participació al I Congrés Smart City destacant "la necessitat de vèncer inèrcies i resistències per transformar Tarragona"

Tarragona clou la seva participació al I Congrés Smart City destacant "la necessitat de vèncer inèrcies i resistències per transformar Tarragona"

"La ciutat vol aprofitar la celebració dels Jocs per iniciar una progressiva transició cap un model de ciutat basat en el coneixement, en les noves solucions tecnològiques i sostenibles"
01/12/2011

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Javier Villamayor, ha tancat la participació de Tarragona al I Congrés Smart City Expo de Barcelona. Villamayor ha intervingut durant la jornada dedicada a la transformació de les ciutats on participaven Carlos Leite, de Mackenzie Univ. Sao Paulo; Alfonso Vergara, de la Fundació Metrópoli; el Dr. Vijay Kumar, del Government of Andhra Pradesh i moderarà Willy Müller, de Barcelona Regional.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica ha remarcat que “la transformació de Tarragona ha de venir de la mà de la innovació i de la tecnologia, però no només d’elles. La transformació implica també un canvi cultural de tots els agents l’entramat del qual conformen la ciutat i, en especial, del seu màxim protagonista, la ciutadania”. I ha afegit: “Vèncer inèrcies, resistències i construir col·lectivament un futur és el principal repte de les ciutats en transformació. I això, a Tarragona, ens ho dóna en gran mesura l’aposta col·lectiva que hem fet amb l’èxit de l’obtenció de la candidatura dels Jocs Olímpics del Mediterrani 2017”. I ha conclòs: “Tarragona vol aprofitar la celebració dels Jocs per iniciar una progressiva transició cap un model de ciutat basat en el coneixement, en les noves solucions tecnològiques i sostenibles que ens permetin gestionar amb eficiència i èxit els nostres reptes col·lectius”.

Amb aquestes paraules, Javier Villamayor conclou la participació al congrés tot i que l’estand de Tarragona continuarà fins divendres 2, darrer dia del I Congrés europeu dedicat a Smarts City Expo que ha reunit als grans experts mundials que busquen transformar les ciutats per fer-les més sostenibles i eficients amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Segells de reconeixement d'administració oberta