Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 Tarragona s'afegeix a la celebració del Dia Mundial contra la Sida amb diversos actes commemoratius

Tarragona s'afegeix a la celebració del Dia Mundial contra la Sida amb diversos actes commemoratius

Tarragona s'afegeix a la celebració del Dia Mundial contra la Sida amb diversos actes commemoratius

La jornada té lloc el proper dia 1 de desembre i serveix per informar, sensibilitzar i prevenir la malaltia
22/11/2011

Amb motiu de la celebració, el proper dia 1 de desembre, del Dia Mundial contra la Sida, el Grup de Treball de Salut Sexual del Camp de Tarragona ha preparat diversos actes commemoratius a la ciutat de Tarragona.

La jornada s’obrirà a les 12 del migdia amb un acte commemoratiu a la plaça de la Font, on es llegirà un manifest i es donaran les dades actuals sobre la pandèmia, així com s’exposaran els darrers avenços en investigació. A la tarda, a partir de les 17.30 h, a l’Espai Jove La Palmera, col·lectius culturals i juvenils de la ciutat participaran voluntàriament en un festival on es buscarà sensibilitzar els assistents sobre la importància d’aquesta malaltia, des d’un vessant artístic i cultural, a través de la dansa, el teatre i l’acció-performance. Al mateix espai s’instal·larà un punt amb informació sobre els recursos existents en matèria de Sida/VIH a la ciutat.

L’acte final es durà a terme a les 22 hores a La Vaqueria, on Oriol Giné, cantant de Bongo Botrako, i el grup Vergüenza Ajena oferiran un concert acústic. Al local s’instal·larà també l’estand de prevenció i reducció de riscos SOM.NIT de Creu Roja Joventut, on s’informarà sobre drogues i es realitzaran proves d’alcoholèmia tots aquells que ho desitgin. Les entrades per a aquest concert són gratuïtes i es poden recollir a partir d’aquest dilluns 21 de novembre a l’Oficina Jove del Tarragonès.

El Grup de Treball de Salut Sexual del Camp de Tarragona té com a objectiu principal impulsar campanyes per informar, sensibilitzar i donar suport a totes aquelles persones vulnerables amb risc de patir aquesta malaltia i està format per les següents entitats i organismes: Creu Roja, Assexora’t, H2o, UGT, Creu Roja Joventut, Fundació ECOM, ASSIR-ICS Camp de Tarragona, CAS Tarragona, CSM Pere Mata, Col·legi d’Infermeria de Tarragona, Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Hospital Universitari Joan XXIII, Regidories de Salut, Joventut i Polítiques per a la Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona i l' Agència de Protecció de la Salut de Tarragona.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta