Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2011 XVIè Festival Juvenil de Teatre Grecollatí

XVIè Festival Juvenil de Teatre Grecollatí

XVIè Festival Juvenil de Teatre Grecollatí

El proper 12 d’abril a l’Auditori del Camp de Mart es representarà Antígona de Sòfocles Rudens de Plaute
08/04/2011

 

Enguany se celebra el XVI Festival Juvenil de Teatre Grecollatí els dies 11 i 12 d’abril. Aquest festival està organitzat per l’Associació Cultural Societat Catalana de Teatre Grecollatí, que forma part de Prósopon, un conjunt de deu seus: Baelo Claudia, Balears, Clunia, Euskadi, Galícia, Itàlica, Mérida, Sagunt, Zaragoza.
 
Són patrocinadors d’aquest Festival l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i els Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A tots ells l’organització del Festival està molt agraïda.
 
Durant els mesos de març, abril i maig aquestes seus ofereixen als alumnes de Cultura Clàssica de l’ESO i als de Batxillerat representacions d’obres de Teatre Grecollatí. El període d’inscripció s’obre a principis de novembre i a principis de febrer s’envien a tots els centres els llibres de l’obra traduïda per tal que puguin treballar-la amb temps. Prósopon ha editat fins ara les traduccions al castellà d’unes 70 obres de teatre grec i llatí, tragèdies i comèdies, i d’unes 20 al català. Cada traducció inclou una introducció i una guia didàctica.
 
Aquest any és el Grup Balbo del Puerto de Santa María qui representarà tres vegades Rudens, una comèdia de Plaute, i una sola Antígona, una tragèdia de Sòfocles.  
Dues de les representacions de Rudens es fan al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, el proper 11 d’abril. L’Ajuntament d’aquesta ciutat cedeix el Teatre que té un aforament d’unes 530 places.
 
A la primera de les representacions hi assistiran 490 alumnes i 32 professors  (522 en total) de 13 centres (5 Barcelona, 8 Barcelona Comarques).A la segona s’han inscrit 457 alumnes i 39 professors (496 en total) de 17 centres (5 d’Hospitalet Llobregat, 2 Barcelona, 10 Barcelona Comarques).
 
Les representacions que es fan a Tarragona el proper 12 d’abril tenen com a marc l’Auditori del Camp de Mart , cedit per l’Ajuntament de Tarragona. L’aforament d’aquest espai és de 1780 places. S’han hagut d’afegir al passadís central cadires per poder encabir tots els inscrits.
 
A les 12 del matí tindrà lloc la representació d’Antígona de Sòfocles. Hi assistiran 1651 alumnes i 134 professors (en total 1785) de 56 centres  (4 Tarragona, 17 Tarragona Comarques, 3 Lleida, 5 Lleida Comarques, 1 Girona Comarques, 8 Barcelona, 15 Barcelona Comarques, 3 València).
 
La darrera representació, a les 16 hores, serà la de Rudens de Plaute a la que hi assistiran 1674 alumnes i 138 professors (1812 en total) de 62 centres (Tarragona 5, Tarragona Comarques 17, Lleida 4, Lleida Comarques 7, Barcelona 7, Barcelona Comarques 16, Girona 1, Girona Comarques 1, Andorra 1, Osca 1, Palència 1, València 1).
Segells de reconeixement d’administració oberta