Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2012 Joan Casas Fuster guanya el Premi Rovira i Virgili amb el llibre 'Amb la terra a la cintura'

Joan Casas Fuster guanya el Premi Rovira i Virgili amb el llibre 'Amb la terra a la cintura'

Joan Casas Fuster guanya el Premi Rovira i Virgili amb el llibre 'Amb la terra a la cintura'

L'obra és una selecció de materials del dietari de l'autor
Joan Casas Fuster guanya el Premi Rovira i Virgili amb el llibre 'Amb la terra a la cintura' Joan Casas Fuster en una imatge recent
27/11/2009

Aquest divendres a les 20 h s'ha anunciat al bloc de la Tardor Literària  http://blocs.tinet.cat/5sentits el veredicte del Premi Rovira i Virgili  de biografies, autobiografies, memòries i dietaris, en el qual s’han presentat sis obres, resultant guanyador d’aquesta novena edició l’obra  de Joan Casas Fuster Amb la terra a la cintura.

L’autor

Joan Casas  va néixer l’any 1950 a l’Hospitalet de Llobregat. Des de 1976 ha escrit narrativa, poesia i teatre i ha obtingut per la seva obra uns quants guardons prestigiosos en cadascuna d’aquestes especialitats. Algunes de les peces teatrals que ha escrit han estat traduïdes a diverses llengües i estrenades a racons de mig món, en llocs de vegades impronunciables.

Té així mateix una extensíssima obra com a traductor literari, que últimament s’ha centrat força en el grec modern i en acostar al català l’obra del poeta Iannis Ritsos. Aquest aspecte del seu treball també ha estat guardonat amb premis.

A la darreria dels anys vuitanta va afegir als seus oficis el de crític teatral, que va exercir en diferents mitjans i que el va portar a dirigir publicacions com Pausa, la revista de la Sala Beckett, a la dècada dels noranta, i últimament Estudis Escènics, de l'Institut del Teatre de Barcelona, centre on també fa de professor de Teoria i Història de les Arts Escèniques.

De manera intermitent ha anat acumulant, des dels anys vuitanta, milers de pàgines d’anotacions diàries, sobretot en les èpoques de sequera creativa.

L’obra

El llibre que ha obtingut el premi Rovira i Virgili, Amb la terra a la cintura, és una selecció de materials del seu dietari de 1997 i el primer tast que es publicarà d’aquesta escriptura fins ara oculta.

Segells de reconeixement d’administració oberta