Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies Notícies 2012 Presenten a la llei de barris un projecte integral per a la Part Alta

Presenten a la llei de barris un projecte integral per a la Part Alta

Presenten a la llei de barris un projecte integral per a la Part Alta

Inclouran a la convocatòria 58 de les 120 propostes de veïns i entitats
17/04/2007

L'Ajuntament de Tarragona té enllestit un pla integral per a la Part Alta valorat en 14,4 milions d'euros per acollir-se a la quarta convocatòria de la Llei de Barris. Es tracta d'un projecte d'unes 50 actuacions que contempla millores en l'accessibilitat en espais públics, la recuperació d'edificis com la Casa Sefus per a usos públics, programes per dinamitzar el comerç, entre altres. Si el govern català accepta el pla, les inversions s'iniciaran al 2008 i tindran una durada de quatre anys. El primer que es va fer a l'hora de redactar el pla és una diagnosi on es va determinar la situació actual de la Part Alta on es veu que hi ha una problemàtica més urbanística que social. Després de la diagnosi es va iniciar un procés de participació ciutadana en la que van intervenir des d'associacions, a entitats, passant per partits polítics i on es va fer un llistat de propostes de millores.

A continuació, una comissió de tècnics transversal (d'àrees de Cultura, Urbanisme, Serveis Socials, Turisme, del Servei Municipal de l'Habitatge i del Museu Història) va estudiar totes i cada una de les més de 120 propostes i va aportar-ne de noves. Entre elles destaquen: la supressió de barreres arquitectòniques a establiments públics i carrers (es farà de pavimentació única com el carrer Cós del Bou); programes d'ajut per a comerços (molts no tenen accessibilitat); actuacions urbanístiques com pavimentació de carrers, l'increment d'espais públics de lleure; plans de foment de la sostenibilitat com l'estalvi d'aigua substituint el sistema de aforo (eliminar els dipòsits per comptadors individuals); un programa d'ajut per al foment de energia renovable (plaques solars); rehabilitació de façanes, baixants pluvials, tractament d'enllumenat públic (substituir per bombetes de sodi) i soterrament del cablejat aeri. El pla també inclou un projecte per reciclar l'oli de cuina (a canvi d'una ampolla d'oli se li entregaran dues entrades de cinema) i, finalment, la implantació d'un sistema de MP-3 per seguiment de rutes turístiques.

Comparteix


Segell Infoparticipa 2014 Tarragona 2018
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat