Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies Notícies 2013 L’Ajuntament de Tarragona va fer un tractament preventiu a Bonavista de la plaga de galeruca

L’Ajuntament de Tarragona va fer un tractament preventiu a Bonavista de la plaga de galeruca

L’Ajuntament de Tarragona va fer un tractament preventiu a Bonavista de la plaga de galeruca

L’Ajuntament de Tarragona va fer un tractament preventiu a Bonavista de la plaga de galeruca Imatge del arbres de Bonavista tractats per l'Ajuntament
Els insectes voladors que malmeten els oms no són cap perill per a la salut pública.
23/08/2013Darrerament diversos barris de Ponent de Tarragona i en especial el barri de Bonavista, s’han vist afectats per una plaga d’insectes voladors que devoren les fulles dels arbres fins a deixar-los pràcticament morts. La galeruca és un coleòpter de la família Chrysomelidae, que es nodreix de fulles d’om tant si és larva com adulta. Aquesta voraç plaga deixa l’arbre mort o molt malmès, però tot i les molèsties que causa no representa cap perill per a la salut pública.

“Com cada any, es va fer el tractament preventiu contra aquesta plaga a la primavera. Puntualment es fan tractaments de reforç, però tot i així és difícil evitar que els oms del Camp de Futbol de Bonavista no rebin insectes procedents del Mur Verd” ha manifestat Ivana Martinez, regidora d’Espais Públics.

L Ajuntament de Tarragona, a través de l’empresa Urbaser, realitza cada any un tractament preventiu per evitar que la plaga ataqui als arbres de la nostra ciutat. Els tractaments preventius contra la galeruca (Xanthogaleruca luteola) dels oms a càrrec del municipi, van començar a finals del mes de maig i van acabar a començaments del mes de juny.

A mitjans de juliol es va tornar a fer una nova batuda a tots els oms de Ponent, atès que en aquella zona hi ha molts oms no municipals que no han estat tractats preventivament (Mur Verd, descampats, solars, municipis veïns) i els insectes volaven cap als arbres de Tarragona. A mitjans d’agost es va tornar a fer un tractament puntual a Icomar sobre oms propers a d’altres no municipals. Aquests dies (finals d'agost) es tornen a fer els tractaments a la zona de Bonavista degut a què estan enganxats al Mur Verd.

Malauradament, els tractaments preventius aplicats als oms en llocs públics, no poden evitar que aquestes bestioles es desplacin de solars privats o de municipis veïns on no s'ha fet absolutament res.

 

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat