Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies Notícies 2013 L’Ajuntament presenta una nova il·luminació de la façana municipal més eficient i sostenible

L’Ajuntament presenta una nova il·luminació de la façana municipal més eficient i sostenible

L’Ajuntament presenta una nova il·luminació de la façana municipal més eficient i sostenible

L’Ajuntament presenta una nova il·luminació de la façana municipal més eficient i sostenible Nou sistema d'il·luminació LED
El nou sistema d’il·luminació LED, que proporciona un estalvi energètic d’un 60%, s’estrenarà el proper dimarts dia 10 de setembre a la nit.
09/09/2013

 

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest matí en roda de premsa el nou sistema d’il·luminació de la façana municipal. Es tracta d’un projecte en col·laboració amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i que permet un estalvi energètic d’un 60% respecte el consum habitual gràcies al seu sistema d’il·luminació LED. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el director de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, Javier Villamayor; el conseller delegat de SECE, Jaume Torner; i el gerent de SECE, Gabriel Fernàndez.

La nova il·luminació de la façana de l’Ajuntament entrarà en funcionament el proper dimarts 10 de setembre a partir de les 21.30h de la nit, coincidint amb la celebració de la Diada el dia següent. Durant l’estrena es podran veure diverses combinacions cromàtiques a la façana municipal, que finalitzaran amb els colors de la senyera catalana. La particularitat d’aquest sistema de pantalles LED, a banda del seu baix consum, és la possibilitat de programar qualsevol tipus de combinació de colors segons, proporcionant així una personalització a la façana.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que “seguint amb la nostra voluntat de fer de Tarragona una ciutat més eficient i sostenible, hem volgut reduir el consum energètic de la façana de l’Ajuntament. Amb aquest nou sistema d’il·luminació que hem implantat no només aconseguim consumir menys energia sinó que a més podem personalitzar personalitzem la façana i convertir-la en un nou tret característic de la nostra ciutat. Conjuntament amb les conselleries de Turisme i Patrimoni estem estudiant la possibilitat d’establir diferents combinacions cromàtiques a la façana durant festes i dies festius. Aquesta proposta és possible gràcies a la voluntat de l’empresa SECE per treballar per la ciutat i millorar i fer més sostenibles les seves instal·lacions”.

Per la seva banda, el conseller delegat de SECE, Jaume Torner, ha afegit que “aquest projecte s’emmarca dins la relació de molts anys que té la companyia amb Tarragona i és un plaer poder-lo dur a terme. El nostre objectiu és demostrar que els edificis es poden il·luminar de forma més sostenible, adequada i aportant-hi a més un valor afegit”.

Estalvi energètic

La comparativa energètica entre el sistema d’il·luminació actual i el nou sistema de pantalles LED que s’ha implantat és la següent: Unitats Potencia (W) Tipus Làmpada Total

Situació actual
4 2 x 400 W Halogenurs + VSAP 3.200 W
Nova instal·lació
30 38,4 W Pantalla LED RGB 1.267,2 W

Per tant, la nova instal·lació suposarà un consum inferior en aproximadament 2kW, que suposa una reducció de potencia instal·lada del 60%. Tota aquesta instal·lació s’emmarca en el marc del contracte de manteniment de l’enllumenat públic de Tarragona amb l’empresa SECE i per tant, aquesta nova instal·lació no ha suposat cap cost per l’Ajuntament de Tarragona.

Conveni amb SECE

D’altra banda, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City també ha signat avui un conveni de patrocini amb l’empresa SECE (Smart Lighting & City Technologies) per valor de 10.000€ anuals durant tres anys per tal de desenvolupar projectes d’il·luminació sostenible a la ciutat.

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat